sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce Doamnă ai fost… UTA a făcut cadou un punct vâlcenilor (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 26 septembrie 2015, 6:36 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA păstrează tradiția românească și pare că nu vrea în ruptul capului să renunțe la ea. Da, Doamna, Bătrâna Doamnă, a fost cu adevărat o… doamnă. Și-a arătat ospitalitatea și a făcut, din nou, un mare cadou oaspeților, de data aceasta de la Vâlcea.

  Se pare că așa funcționează arădenii în acest sezon. Acasă face cadouri tuturor, celor de la Mediaș, dar mai ales celor de la Mioveni și tot așa și astăzi cu gruparea din Vâlcea. Când pleacă în excursie, în „deplasare”, Doamna mănâncă tot și se întoarce cu toate punctele, atât de la Cluj cât și de la Satu Mare.

  Am trăit în această săptămână dramaticul joc cu Pandurii, din Cupa României. Nervii noștri și mai ales ai jucătorilor au fost întinși la maxim, iar consumul parcă s-a văzut și astăzi. Nu ar neapărat un alibi pentru arădeni, pentru că și elevii lui Pelici, de la Vâlcea, au jucat miercuri cu Timișoara. Pentru ei însă a fost ceva mai ușor, au pierdut fără drept de apel cu 0-2.

  Astăzi nu am mai văzut dorința și entuziasmul din meciul cu Pandurii, dar și așa am văzut o echipă UTA cu o clasă pestea cea a Vâlcei, mai ales în prima parte. Titulari după prestația din cupă, Hlistei și Copil au împins cel mai mult jocul spre poarta lui Fildan. Acolo, în fața buturilor, cel mai periculos a fost Cipri Rus. Acesta a ratat o bună ocazie în minutul 9, după o acțiune marca Hlistei și a deschis scorul în minutul 25 după ce s-a descurcat perfect între Cucui și Stoica și a finalizat cu un șut din voleu fără speranțe pentru Fildan: 1-0.

  IMG_0072

  În tribune au fost cam 800 de spectatori, iar mulți dintre ei spuneau că „la ăștia le dăm 4…” Ne-am grăbit puțin. După gol, probabil din instinctul de conservare, Bătrâna Doamnă a făcut pasul înapoi. Vâlcea putea egala în minutul 35 dar mingea trimisă cu capul de Pârvulescu a fost respinsă in extremis de Miron în corner. Portarul arădenilor a mai avut o intervenție bună în minutul 43 la un șut al lui Georgescu. Ambele faze ale vâlcenilor au fost create de fostul utist Firțulescu.

  După pauză, Pelici a mutat imediat. A făcut două schimbări și era clar că își dorește mai mult de la acest joc. Roli Nagy a mutat și el, dar în minutul 55. Strătilă a intrat în locul lui Hlistei și după numai câteva minute a avut o șansă imensă de 2-0. Burlă a centrat perfect de pe partea stângă, Strătilă a venit în viteză și a trimis defectuos din plonjon cu capul paralel cu linia porții! În minutul 57, Copil a șutat din lateral și mingea a lovit clar mâna lui Pârvulescu dar nici „centralul” și nici „asistentul” nu au dorit să vadă infracțiunea… Totuși, Curtuiuș putea face 2-0 în minutul 58, dar șutul său din unghi a trecut peste vinclu.

  Apoi, din nou pasul înapoi. Vâlcea a început o dominare sterilă și părea că nimic nu ar putea schimba soarta celor trei puncte. În minutul 73 Roli l-a introdus pe Man în locul lui Rus. Dacă acum o săptămână, la Satu Mare, la prima atingere de balon Man i-a oferit o pasă de gol lui Curtuiuș, acum, Dennis a pasat greșit, mingea a ajuns la Bogdan geantă, acesta a verticalizat perfect pentru Staicu și fostul atacant al Pâncotei l-a driblat pe Miron și a trimis în poarta goală: 1-1! Se întâmplă…

  IMG_0164

  A fost aruncat în luptă și Szekely. UTA a forțat golul victoriei, dar a lipsit luciditatea. Arădenii și-au creat situații, dar pericolul dispărea odată cu… ultima pasă. Bătrâna Doamnă putea chiar pierde meciul la ultima fază, atunci când Miron a ieșit greșit la un corner și Pârvulescu a trimis cu capul peste poartă.

  De notat că în minutele de prelungiri Stoica a fost eliminat direct după un fault dur asupra lui Strătilă.

  Păcat de ușurința cu care UTA pierde puncte pe propria arenă. A făcut nu mai puțin de 7 puncte cadou. Dacă înfrângerea cu Mediaș era oarecum așteptată, remizele cu Mioveni și Vâlcea au venit în urma unor goluri primite mai ales din cauza lipsei de concentrare.

  Urmează deplasarea de la Brașov. Poate se păstrează tradiția celor 3 puncte…

  UTA ARAD – CSM RÂMNICU VÂLCEA    1-1 (1-0)

  Cipri Rus 25 / Staicu 74

  Arbitri: Marius Omuţ (Oradea) – Adrian Mărginean (Aiud) – Gheorghiţă Bălan (Piteşti)

  UTA: Miron – Polgar, Al. Manea, Botiş, Burlă – Copil, Chindriş, Jorza (80 Szekely), Hlistei (55 Hlistei) – Cip. Rus (73 Man), Curtuiuş

  Antrenor: Roland Nagy

  VÂLCEA: Fildan – Tomozei, Cucui (46 B. Geantă), Dumitraşcu, Stoica, Oct. Vasile, Ct. Pîrvulescu, Piscanu, Firţulescu, Georgescu (46 Ludușan), M. Staicu (77 Albert Voinea)

  Antrenor: Alexandru Pelici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.