Update Ce dezvăluie fumul unui incendiu? Marinel Henteș, directorul AJOFM Arad, a „uitat” de afacerea lui de câteva mii de euro

  de Ovidiu Balint | 21 mai 2018, 8:16 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  Totul a început cu un incendiu. Credem că este singurul incendiu care în loc să distrugă ceva a scos la iveală altceva. Trei rulote sunt incendiate săptămâna trecută, undeva în Arad. Ştirea lansa dilema unei reglări de conturi, ori a unui accident.

  Lămuririle au venit chiar din partea proprietarului celor trei rulote, nimeni altul decât directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, Marinel Henteş.

  L-am rugat, totuşi, să accepte un scurt interviu în legătură cu cele întâmplate. Între două vizite la spital, unde se află internat tatăl directorului, Marinel Henteş ne-a primit la birou.

  „Fiul meu construieşte un ansamblu de locuinţe, în Cartierul Gai, pe strada Câmpineanu, şi-a început directorul AJOFM Arad declaraţia. Eu am achiziţionat rulotele, pentru a aduce muncitori din alte zone ale ţării, fiindcă în Arad nu mai există forţă de muncă disponibilă. Asta se întâmpla anul trecut. Între timp, fiul meu a dat lucrarea în antrepriză unei firme din Oradea.” Discuţia ne-a fost întreruptă de un telefon. Directorul avea ceva de vânzare şi îl sunase un cumpărător. Ceva utilaj, din câte am dedus.

  Gândul a avut timp de o întrebare care mi-a venit aproape instantaneu, dar n-am adresat-o, pentru că nu era subiectul discuţiei. Măcar retorică, tot ar trebui să o precizez: şeful AJOFM Arad confirmă faptul că în Arad nu mai există forţă de muncă disponibilă? Asta însemnând că orice investiţie viitoare s-ar lovi de această problemă dificil de rezolvat?

  Să revenim, însă, la ce ne-a dezvăluit cenuşa incendiului. „Pe terenul care era al domnului Faur, de la INFO TV, care l-ar fi vândut la un italian, s-a început construţia ansamblului de locuinţe, continuă Marinel Henteş. Intenţionam să vând rulotele, dar în 22 aprilie, secretara patronului de la firma „Transformatorul” a insistat să îl primesc să locuiască la noi în rulote un angajat de-al lor, că ei vor plăti. Ceea ce s-a şi întâmplat. Sâmbătă, însă, în data de 12 mai, domnul Căciulă, fiindcă aşa îl cheamă, ne-a anunţat că intenţionează să plece. Deşi găzduirea lui era plătită pentru o lună înainte, până în 22 mai. Mi-a solicitat mie şi garanţia de 300 de lei pe care ar fi dat-o la firmă, nu mie. Doamna secretară mi-a spus să nu-i dăm nici un ban. Noaptea s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Adică a dat foc rulotelor. S-a şi predat la Poliţia din Vladimirescu. A declarat că nu-i pare rău pentru ceea ce a făcut, că nu va plăti niciodată prejudiciul şi că i se pare corect că a incendiat, fiindcă aşa s-a acoperit prejudiciul lui. Eu mi-am exprimat dezaprobarea faţă de măsura luată faţă de acest incendiator, deoarece nu a fost nici arestat şi nici nu a fost dus la un psihiatru.”

  Am ascultat cu răbdare relatarea poveştii, dar noi mai aveam o întrebare: de ce nu figurează rulotele, ori măcar veniturile obţinute din activităţile comerciale cu ele în declaraţia de avere, ori în cea de interese al domnului director Marinel Henteş.

  În declaraţia de avere am citit despre două terenuri, deţinute în comun cu soţia Matilda, 4 (patru) apartamente, aflate în proprietatea soţiei şi patru autoturisme. Toate achiziţionate prin cumpărare. Este menţionat şi salariul de 59.773 lei pe an. La soţie şi la copii nu apare nici un venit. În declaraţia de interese apare un credit de 15.000 de euro, o asociere la o firmă MATYMAR SRL, a cărei activitate a fost suspendată în 2010, precum şi preşedinte al Asociaţiei de Relaţii Economice „Frate”. Nici un cuvânt despre cele trei rulote, ori despre vreo activitate desfăşurată cu ele.

  Răspunsul directorului Henteş ne-a năucit: „Cred că a fost o scăpare. Rulotele sunt ale mele, dar ca să le trec în declaraţia de avere trebuiau înmatriculate, cred. Au costat vreo 5000 de euro… Nu m-am gândit să le menţionez în declaraţia de avere. De fapt, nici n-am vrut să le înmatriculez, că erau doar pentru muncitori. Da, cred că a fost o scăpare!”

  Mut de uimire în faţa sincerităţii directorului am împachetat agenda şi am ieşit. A uitat omul, ce naiba?, ne-am mai zis. Oare ce s-o fi ales de ansamblul de locuinţe? Ce mai contează? Dacă le dă omul gratuit?

  AICI declarația de avere a directorului Henteș.

  UPDATE

  Urmare apariţiei articolului, directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, a revenit cu un telefon pentru a ne face unele precizări pe care le consideră nu doar necesare, ci şi care ar contrazice cele scrise inițial.

  Aşadar iată declaraţia directorului Marinel Henteş: „Eu trăiesc doar din salariu. Să fie clar. Nu trăiesc din afaceri. Ceea ce aţi scris dumneavoastră, eu nu le consider afaceri! În rulotele pe care le-am cumpărat nu a locuit nimeni, niciodată, de când le am! Omul care le-a incendiat s-a predat la Poliţia din Vlaicu, nu la cea din Vladimirescu. Am fost victima unei escrocherii, din cauza căreia a trebuit să cumpăr acelaşi teren de două ori. De-aia am şi luat creditul, ca să cumpăr terenul. Nu ştiu de ce apar două terenuri în declaraţia de avere! Fiul meu construieşte pe firma lui, deci e doar relaţia tată-fiu. Declaraţia trebuia să o depun numai dacă ar fi locuit sub acelaşi acoperiş cu mine. Nu mai am patru maşini, fiindcă am vândut una, iar pe banii ăia am cumpărat rulotele. În final, vreau să vă spun că pe mine mă apără Dumnezeu, pe dumneavoastră nu ştiu cine vă apără!”

  Recunosc faptul că îi admir pe oamenii care ştiu exact ceea ce vrea, ce face şi ce gândeşte Dumnezeu, în relaţie cu fiecare om. Eu ştiu doar să mă rog lui Dumnezeu şi să fiu pios, şi să zic „Facă-se Voia Ta!”

  Cât despre cele pământeşti, declaraţia lui Marinel Henteş e interesantă, fiindcă redefineşte termenul de  afaceri, contrazice faptele cu declaraţii şi explică ceea ce nu trebuia explicat. În fine, noi am publicat cuvânt-cu-cuvânt!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca luati la puricat veniturile si proprietatile acestui director, descoperiti lucruri foarte interesante! Si mai interesant ar fi sa cercetati ce proiecte sunt in desfasurare la AJOFM Arad ce salarii se invart acolo pe proiecte ce persoane s-au angajat acolo pe proiecte si apoi sa trageti dvs concluziile! MAI MULT NU SPUN! V-am dat un fir! Mai departe daca sunteti buni cercetati!

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. In Romania legea e clara:autoturisme,remorci si rulote se inmatriculeaza in 30 de zile de la data dobandirii. Apoi omul a realizat venituri din inchiriere,au fost ele evidentiate undeva?
   Revin cu intrebarea: ce controale au vizat firma fiului sau? Pariu ca deloc sau prea putine in comparatie cu alte firme ce nu au spate?
   Un control mai amanuntit poate scoate la iveala mult mai multe,prietenii stiu de ce….

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.