duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce de culori! Toate „Culorile Curcubeului” și zeci de copii frumoși și veseli (Foto)

  de Lucian Dănilă | 5 aprilie 2018, 1:14 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Scriem despre un proiect al Grădiniței P.P. „Curcubeul Copiilor”, proiect care s-a derulat la finele lunii martie pe parcursul a cinci zile. „Îmbrăcaţi corespunzător din punct de vedere cromatic, copiii au trăit experienţe interesante într-o frumoasă călătorie în lumea culorilor având ocazia să întâlnească reprezentanţi ai unor instituţii importante din oraş care le-au împărtăşit din activitatea şi experienţa lor”, ne spun reprezentanții grădiniței.

  Fiecare zi a fost dedicată unei culori sau mai multor din curcubeu. Prima zi a săptămânii a fost „Ziua roșie” în care, câţiva reprezentanţi ai ISU Arad le-au prezentat celor mici autospeciala de intervenţie în situaţii de urgenţă realizând o demonstraţie de stingere a incendiilor. Marţi, fiind „Ziua galben-portocalie”, copiii au avut parte de o surpriză şi într-un decor de poveste s-au întâlnit cu „Albinuţele” Maia şi Zumzi, însufleţite de doamnele educatoare. Miercuri, în „Ziua verde”, cei mici au învăţat despre cât este de important să iubească şi să ocrotească pădurea, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Direcţei Silvice din Arad.

  Joi, copiii au învăţat lucruri importante pentru siguranţa vieţii, participând la activitatea de educaţie rutieră şi cetăţenească susţinută de reprezentanţi ai IPJ Arad, culorile zilei fiind  albastru, indigo şi violet.

  Proiectul tematic „Culorile curcubeului” s-a încheiat vineri, 30 martie, cu o activitate cultural-artistică denumită „Carnavalul culorilor” pe care cei mici au aşteptat-o cu nerăbdare şi de care au fost extrem de încântaţi.

  Pe parcursul întregii săptămâni, îndrumaţi de doamnele educatoare, copiii au desfăşurat activităţi variate şi au realizat diferite  lucrări în tematica proiectului. Directorul insituției, profesor Dehelean Marioara, alături de întreg colectivul didactic, apreciază deschiderea şi implicarea părinţilor în desfăşurarea acestui proiect de suflet.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.