luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce bine că ești, maestre! :) Nicu Alifantis a cântat la Arad pentru a doua oară în acest an

  de Tomck@t | 17 noiembrie 2016, 5:23 PM | Cultură | Muzică

  0

  Încălcându-și o regulă de aur de a nu cânta de două ori pe an în același oraș, Nicu Alifantis a delectat publicul arădean meloman cu cântecele sale de dragoste în seara târzie a zilei de miercuri, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic, pe scena mare a teatrului.

  Ca să fie în temă cu evenimentul, programul pe care maestrul l-a pregătit arădenilor s-a bazat, în primul rând, pe muzicile de teatru pe care le-a făcut de-a lungul anilor. „De exemplu, aceste două cântece, care sunt super-cunoscute, «Emoție de toamnă» și «Ce bine că ești», sunt două cântece pe care – n-aveți de unde să știți, asta-i situația… – sunt din 1985 dintr-un spectacol de teatru, „Rugăciune pentru un disc-jockey”, montat de Nicolae Scarlat la Teatrul din Galați. Atunci le-am făcut. Vă rog să țineți cont, oricât de cunoscute vor părea unele piese, ele, de fapt, sunt extrase din coloana sonoră a unor spectacole de teatru. Unele au căpătat de-a lungul anilor oareșce modificări de text, de structură muzicală… și au devenit, pe partea aialaltă, cântece pe care le cântă băiatul ăsta din fața dumneavoastră în timpul liber, când n-are ce face. Vine la Arad și vă plictisește cu cântecele lui”, glumea foarte modest artistul arhicunoscut, precizând despre Arad doar atât că e o toamnă frumoasă aici, față de București, unde a nins când a plecat spre orașul nostru.

  Nicu Alifantis a ținut să-i mulțumească pentru invitație directorului Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Bogdan Costea, și moderatorului Arad FM, Cătălin Lăpușcă. „Am înțeles că la aceeași masă de taină cei doi mai stau de vorbă și mai pun una alta la cale și, uite-așa, am ajuns în această seară aici”.

  „Așa că vă mulțumesc încă o dată pentru tot… și pentru că mă veți mai suporta încă o seară!”, a spus Alifantis.

  Credeți că adjectivul „frumos” ar fi prea banal, prea „subțire” pentru a descrie concertul lui Nicu Alifantis? Mai gândiți-vă! 🙂 Când îi asculți baladele, nu pot să te încerce decât cele mai frumoase gânduri, cea mai frumoasă stare… până și cea mai frumoasă melancolie. Te face să te bucuri că a venit toamna, te face să te gândești cu zâmbetul involuntar pe buze la persoanele iubite și să exclami în șoaptă… ce bine că ești!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.