duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  CCIA Arad a finalizat proiectul transfrontalier pentru creșterea ocupării forței de muncă în județele Arad și Békés

  de Special Arad | 21 februarie 2024, 11:17 AM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru dezvoltarea întreprinderilor Békés au încheiat la data de 31.12.2023 implementarea proiectului transfrontalier „Cooperare transfrontalieră eficientă cu scopul creșterii ocupării forței de muncă în județele Arad și Békés”, proiect implementat prin programul Interreg V-A România – Ungaria 2014 – 2020, axa prioritară 3: Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere.

  Bugetul total al proiectului a fost 1.125.764 Euro, din care FEDR, 956.899,40 Euro, perioada de derulare 01.03.2019 – 31.12.2023.

  Programul Interreg V-A România-Ungaria a fost destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile.

  Beneficiarii proiectului au fost: Fundația Județeană pentru dezvoltarea întreprinderilor Békés şi Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad.

  Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea economică a zonei de frontieră, creșterea ocupării forței de muncă, consolidarea legăturii transfrontaliere, satisfacerea cererii întreprinderilor pe piața muncii și eliminarea deficitului de forță de muncă, toate aceste fiind probleme comune în zonă.

  În acest sens, a fost creată o bază de date pentru furnizarea informaţiilor actualizate cu privire la zonele de investiţii. Site-ul unde se pot găsi este spatiindustrialerohu.ro. Prin intermediul acestei platforme, pot fi vizualizate zonele de investiţie atât din judeţul Arad, cât şi din judeţul Bekes.

  Cei interesaţi de o oportunitate de afacere, pot consulta site-ul şi pot alege din multitudinea de imobile.

  Proiectul a fost finalizat în urma desfăşurării evenimentelor profesionale (22 ale partenerului maghiar BVVA şi 15 ale CCIA Arad), la care au fost prezenţi un număr de 5200 de participanţi.

  CCIA Arad a beneficiat de asemenea de echipamente pentru desfăşurarea acestor evenimente, două corturi de 2000 mp şi 10 corturi tip pagoda, cu toate dotările incluse.

  „Ne dorim ca prin aceste achiziţii să oferim mediului de afaceri un cadru modern şi european care să susţină dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice în zona de frontieră RO-HU”, a declarat preşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.


  „Cooperare transfrontalieră eficientă cu scopul creșterii ocupării forței de muncă în județele Arad și Békés”

  Proiect implementat prin programul Interreg V-A România – Ungaria 2014 – 2020, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state

  Axa prioritară 3: Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.