CCIA Arad: Despre importanța târgurilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Expozițiilor

  de Special Arad | 8 June 2016, 1:36 PM | Știri Arad

  0

  Anul acesta, pentru prima dată în istorie, 8 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Expozițiilor. Cu această ocazie, Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad, împreună cu Cimi Enache, responsabilul evenimentelor de la Expo Arad, au vorbit despre târgurile organizate de Cameră în orașul nostru, subliniând importanța acestora pentru dezvoltarea economiei locale.

  Târgurile sunt cele mai eficiente instrumente de marketing, în special pentru intreprinderile mici și mijlocii, pentru că stimulează și sprijină inovator și constructiv activitatea companiilor și a societăților comerciale, sprijină dezvoltarea comerțului și reprezintă, în aceelași timp, instrumente de internaționalizare. Târgurile sprijină creșterea economică. De asemenea, în cadrul acestor târguri se crează foarte multe contacte economice, ce contribuie la dezvoltarea relațiilor, a colaborărilor, o dovadă că în ultima perioadă la aceste târguri participă foarte multe companii din străinătate”, a spus Gheorghe Seculici.

  Câteva date comparative ale târgurilor organizate de CCIA Arad, față de expozițiile/târgurile la nivel mondial:

  -La nivel global, există peste 260 de milioane de vizitatori la târguri pe an. La Arad sunt 50.000 de vizitatori pe an.

  – Sunt 31.ooo de expoziții la nivel mondial. La nivelul Aradului, sunt 10 expoziții anuale.

  – Peste 4,4 miliarde de firme expozante la nivel global. La Arad, peste 1000 de firme, pe 2015.

  -Valoarea globală a industriei expoziției este de 55 miliarde de dolari.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.