CCDH și Casa Albă au identificat „Duzina de dezinformare”, care manipulează milioane de oameni pe Facebook cu discursuri anti-vaccinare

  de - | 19 iulie 2021, 12:28 PM | Internaţional

  1

  (foto: McGill University)

  Majoritatea teoriilor și conspirației și opiniilor dezinformatoare privind vaccinul împotriva COVID-19 au fost răspândite pe platformele sociale de 12 persoane la zeci de milioane de utilizatori, potrivit unui raport publicat zilele trecute de Centrul pentru combaterea urii digitale (CCDH), citat de Casa Albă și de publicația The Guardian.

  Printre cele douăsprezece persoane care au pus la cale „duzina de dezinformare” se numără medici care promovează pseudoștiința, un culturist, un blogger de wellness, un fanatic religios, dar și Robert F Kennedy Jr, nepotul fostului președinte american John F Kennedy, scrie Digi24.

  CCDH, o organizație non-profit cu sedii în Londra și Washington, a descoperit în luna martie că 12 personalități online, pe care le-au numit „duzina de dezinformare”, au reușit să-și răspândească mesajul anti-vaccin la un total de 59 de milioane de persoane prin intermediul mai multor platforme de socializare, Facebook fiind principala rețea socială unde mesajul a fost rostogolit.

  CCDH a analizat 812.000 de postări pe Facebook și peste 120.000 de tweet-uri și a constatat că 65% dintre acestea provin de la „duzina de dezinformare”.

  Numai pe Facebook, „duzina de dezinformare” este responsabilă pentru 73% din conținutul anti-vaccin, deși vaccinurile sunt considerate sigure și eficiente de către guvernul SUA și de către agențiile sale de reglementare, precum Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA).

  De asemenea, 95% din totalul conținutului anti-vaccin de pe platforma fondată de Mark Zuckerberg nu a fost eliminată. Pe Twitter, un total de 17% reprezintă conținut produs de cele 12 conturi care alcătuiesc „duzina de dezinformare”.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.