miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câți bani va primi UTA de la Primărie în anul 2021? Primarul Bibarț a anunțat suma

  de Lucian Dănilă | 25 februarie 2021, 8:45 PM | Sport

  1

  A fost mereu un subiect controversat: banii pe care îi dă Primăria clubului UTA. Unii, mai ales suporterii, sunt de părere că suma este mică și clubul arădean nu este respectat de autorități pe măsura istoriei sale și a impactului pe care îl are în Arad. Alții cred că UTA ar trebui să se autofinanțeze precum marile cluburi profesioniste din străinătate. Trăim, touși, în România…

  Astăzi, la dezbaterea despre noua arenă Francisc Neuman, primarul Călin Bibarț a vorbit și despre sumele de bani pe care Primăria le va vira clubului arădean din Liga 1 în acest an.

  „Ne aflăm într-o perioadă grea legată din cauza acestei pandemii, iar bugetul local, așa cum am mai spus, nu se anunță unul prea bogat nici anul acesta. Astfel, împreună cu conducerea clubului, am stabilit să luăm ca referință anul trecut, 2020. Dacă încasările vor fi mai mari în acest an 2021, ne vom bucura să ajutăm mai mult nu doar clubul UTA, ci și alte ramuri sportive sau activități culturale”, spune primarul Bibarț.

  Astfel, UTA ar urma să încaseze aceeași sumă pe care a încasat-o și în 2020, adică aproximativ 5 milioane de lei. Dacă ne raportăm la anul 2019, când UTA activa în Liga 2, atunci Primăria a virat în contul clubului arădean aproximativ 7 milioane de lei.

  Bibarț a vorbit și despre misiunea pe care o va avea RECONS odată ce preia în administrare noua arenă Francisc Neuman.

  „Recons nu are o misiune ușoară. Știu că mai este nevoie de investiții acolo, doar că trebuie ținut cont și de cheltuieli mai ales în această perioadă grea, de pandemie. E ca acasă, ca într-o familie care ar dori să-și reamenajeze sau redecoreze toată casa, dar va putea să o facă doar în limita unei sume de bani pe care o are sau nu o are disponibilă. A mai fost și discuția cu degivrarea, care – în mod normal – trebuia pornită undeva în toamnă și oprită de abia acum, în martie, dar cine poate plăti toate costurile cu curentul?

  Nu susțin că firma Recons e specialistă în firul de iarbă sau la partea de întreținere a vestiarelor, dar știu că va apela la specialiști. Fie la unii angajați ai săi, firme la firme specializate. Dacă o luăm așa pe parcursul unui an calendaristic, eu mă pot declara relativ mulțumit. Mă mulțumește și faptul că echipa se menține pe o poziție onorabilă în campionat. Iar asta o spun în numele Primăriei, ca principal finanțator al clubului”, a spus primarul Călin Bibarț.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.