luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câți bani se vor investi în drumurile județene

  de Special Arad | 4 februarie 2022, 1:11 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. „Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare pentru drumurile județene și în acest an. Fondurile guvernamentale și veniturile proprii susțin strategia noastră pentru drumuri mai bune”, a spus Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Acesta a precizat că, în construcția bugetului, investițiile în drumuri reprezintă o prioritate, alături de sistemul de sănătate.

  „Alocăm și în acest an sume mari de bani pentru refacerea drumurilor. În total, vom investi 227 de milioane lei, sumă care reprezintă 45% din bugetul instituției, 73,4 milioane lei reprezentând fonduri europene. Proiectele cele mai mari sunt drumul expres Arad – Oradea, centura de sud-est și continuarea lucrărilor la Arad – Șiria – Pâncota – Buteni. În strategia noastră pentru drumuri, avem prevăzute lucrări în toate zonele, în funcție de nevoile obiective și de strategia generală de dezvoltare a județului. De asemenea, investim sume importante pentru întreținerea drumurilor județene 57,6 milioane”, a declarat vicepreședintele Cadar.

  Printre sumele alocate astăzi menționăm modernizarea DJ 572 km Limită Judeţ Timiș – Lipova pentru care s-a alocat suma de 30 milioane lei. De asemenea, 15 milioane lei au fost alocate pentru modernizarea DJ 793E Dieci – Dezna, pentru DJ 709A Mâsca – Mădereat – Arăneag 9 milioane, iar pentru studiul de fezabilitate al investiției „Drum Expres Oradea – Arad” s-a alocat suma de 4.572.000 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.