duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câte tramvaie fantomă are CTP Arad? Noi am descoperit două. Dumneavoastră?

  de Dan Lazăr | 26 martie 2023, 9:03 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  8

  O mică revoltă se iscă în aproape fiecare dimineață a unei zile lucrătoare în stația de tramvai de la „Billa”, călătorii fiind lăsați cu ochii în soare și picioarele pe peron de onor Compania de Transport Public (CTP) Arad. Mai exact, cursa de la ora 07.51 a liniei 7 este, se pare, facultativă pentru CTP, zile în șir existând doar în orarul clasic (a se înțelege lipit pe geamul tonetelor de bilete) sau modern (vai de modernismul nostru, sistemul electronic fiind tot în probe, fără mai nicio legătură cu realitatea!). Mai mult, sunt zile în care și cursa de la ora 7.40 este una fantomatică, astfel că timpul de așteptare depășește peste 30 de minute (07.29 – 08.02), deși este vorba de o „oră de vârf”.

  „Am sunat la CTP să reclam situația, nu a răspuns nimeni zile în șir, iar atunci când a răspuns cineva mi-a închis în nas. Cum nu vine cursa de 7.51, se creează o diferență de peste 20 de minute între două curse, dublu față de diferența mult trâmbițată de specialiștii CTP. Nu îi interesează, că doar nu circulă ei cu tramvaiele”, spune o călătoare.

  La rândul ei, o altă arădeancă, care își exprima nemulțumirea vineri dimineață în stația din zona 300, ne-a declarat că din cauza nerespectării programului de către CTP Arad a pierdut, într-una din zile, trenul spre Sebiș. După ce a sunat la dispeceratul CTP, a fost îndrumată spre locația de la „UTA” a companiei arădene, unde a fost însă „pasată” din nou spre sediul de pe Calea Victoriei, unde tocmai sunase arădeanca. Bineînțeles, nu s-a rezolvat nimic, zilele următoare cursa de 7.51 din Micălaca spre Făt Frumos fiind tot în rol de fantomă.

  Fiind pus, mai multe zile, în situația de a-l imita pe celebrul Usain Bolt, pentru a ajunge sau nu trenul spre locația dorită, subsemnatul a încercat să afle amănunte despre situație de la angajata CTP aflată în toneta stației amintite din Micălaca. Extrem de amabilă – chiar dacă alți pățiți au criticat și limbajul angajatelor -, aceasta ne-a informat că, deși este în orar, cursa de la 07.51 este pusă la dispoziția călătorilor doar atunci când există suficienți vatmani (?!) și să fim cu băgare de seamă că, „uneori, nici tramvaiul de la 7.40 nu vine…”

  În loc de concluzie, așteptăm comentariile dumnevoastră despre eventualele alte situații neplăcute întâlnite în transportul cu „tranvaiul” din Arad, inclusiv al curselor „fantomă”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Trebuie sa se rezolve o data cu mwrsul tramvaielor din Micalaca,zona 100,zona 300 ,de 30 de ani,este aceeasi problema.Nu s-a putut baza nimeni pe ele niciodata,se statea cu 30 -40 de minutw in statii,si nu stiam daca ajungem la timp ,si ce s-a mai intamplat pe parcurs.Surprizele se tineau lant,ori deraiau,ori te miri ce catastrofa,treceau pe langa oameni,ca se retrag in depoul Micalaca.Noroc ca se mai desteapta oamenii,si nu suntem tot generatiile anilor 50-60,care zic „mai rau sa nu fie „.E uite ca e destul de rau.Poate se mai schimba principiul de „nepotisme”,si la conducerea CTP

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Ar fi interesant de verificat cum au ajuns unii pe fincții la CTP , au ogrămadă de incompetenți cu carnet de partid, pile și neamuri ale celor gen cioncax și al altora. Se fură la greu de acolo piese, motorină ( la autobuze) , reparatii facute aiurea , unii angajati si-au inchiriat spatiu in incinta si lucrează pentru ei în timpul programului de lucru pt care sunt platiti de stat si altele au angajat si tot felul de inși dubioși doar pe criteriul ,,neamuri” . E periculos pentru călătorii ceea ce se întâmplă acolo ? Investigați !

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Eu as vrea sa felicit si ar trebui premiat vatmanul(un domn la vreo 45 ani) care vineri pe la ora 10 si vreo 2-3 minute am mers de la Voinici pana in vlaicu la statia Bila cu linia 7 a venit si ajutat o persoana cu dizabilitati sa urce dupe i-a scos trapa sa poata urca cu-carucior ,la Pogdoria la fel cand a coborat a re-iesit din cabina si l-a ajutat la fel tragand o trapa si a avut si rabdare cu dansul vorbiind-ui frumos si intelegator,persoana i-a multumit si i-a zis sa il binecuvanteze dzeu cel mare-acesta mai ca nu lacrimase ca a fost ajutat de vatman.Nu am prea vazut pe altii sa fie asa buni cu oamenii,era cu imperio de asta rosu nou,avea si fanioane la parbriz cu uta,nr nu i l-am retinut dar trebuie premiat si sa mai inventati si alti vatmani ca dansul!!

   +15 voturi
   +1
   -1
  4. Domnule Cristi, aveti dreptate cand scrieți frumos de acest vatman! DAR atenție , ceea ce afacut este firesc si intra in atribuțiile vatmanilor! Din păcate am ajuns sa ne minunam cand se întâmpla lucruri care ar trebui sa fie normale intr-o societate NORMALA !!!!!

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Situatiile similare sunt obisnuite si in celelalte cartiere, in special acum in weekend. In orele de varf circula 1 cursa la jumatate de ora, dar in celelalte intervale 1 la ora. Este un secret public deja ca CTP-ul a fost aproape pus pe butuci, ca sa mearga bine Pito Trans. Asta acum cativa ani. Ce mai mira este de ce se perpetueaza situatia si in prezent, din moment ce dl.primar face parte din tabara „cealalta” si teoretic n-are niciun interes la Pito. Sau poate a primit un loc si el in C.A. la ei, la fel cum se aude ca dl.doctor viceprimar este in C.A. la Aeroportul Timisoara, si in mod normal ca n-ar niciun interes sa sprijine Aeroportul din Arad. Iar aradeanul se mira ca fraierul de ce nu are curse spre Bucuresti de a el din oras. (care erau o banalitate pana nu demult).

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.