miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câte persoane au murit și câte au fost rănite grav în accidentele produse la Arad, în ultimii 2 ani. O analiză a Biroului Rutier

  de Raluca Medeleanu | 26 februarie 2022, 2:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  imagine cu rol ilustrativ / accident din 2021

  În vederea aprobării planului de ordine și siguranță publică al municipiului, pentru anul 2022, a fost realizată – printre altele – și o analiză amănunțită a infracțiunilor în trafic, înregistrate în Arad, în ultimii doi ani. În perioada menționată, au fost constatate 362 de fapte penale, 4 dintre ele fiind ucidere din culpă și 93 conducere sub influența alcoolului.

  În urma acţiunilor aprobate de Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad şi a Poliţiei Municipale, au fost sancţionate contravenţional un număr de 9853 persoane participante la traficul rutier, valoarea totală a amenzilor aplicate persoanelor care au comis abateri ridicându-se la 4.402.062 lei.

  Din totalul celor 9853 sancţiuni aplicate, 1900 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat regimul legal de viteză, 111 au fost aplicate pietonilor care nu au respectat regulile de circulaţie, 176 au fost aplicate bicicliştilor care nu au respectat regulile de circulaţie, 40 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice la autovehicule care nu au impus reţinerea permisului de conducere, s-au aplicat 42 sancţiuni la Lg 132/2017 (lipsă RCA) , 5 sancţiuni la Lg 61/91, 334 sancțiuni aplicate la Lg 55/2020 iar celelalte sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri comise în special pentru nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere precum şi pentru abateri care au atras după sine şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

  Poliţiştii Biroului Rutier au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce un autovehicul 1055 permise de conducere.

  În perioada analizată, cadrele formaţiunii au acţionat şi pe linia identificării persoanelor care au comis infracţiunii la regimul circulaţiei, la nivelul biroului înregistrându-se un număr de 362 fapte penale, după cum urmează: 179 infracțiuni de vătămare corporală, 4 de ucidere din culpă, 93 de conducere sub influența alcoolului, 67 conduceri fără permis, 11 conduceri auto neînmariculate, 4 refuzuri de recoltare probe biologice, 3 infracțiuni de părăsire a locului accidentului și un fals material în înscrisuri oficiale.

  accidente 2020 2021 arad

  Analiza accidentele grave produse pe raza de responsabilitate a Biroului Rutier:

  În perioada respectivă, în municipiul Arad s-au produs 30 accidente grave soldate cu 2 persoane decedate şi 29 persoane rănite grav.

  Accidentele s-au produs pe următoarele străzi:
  – str Griviței – 1 accident cu 1 persoană rănită grav;
  – str Mierlei – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – C.A.Vlaicu – 3 accidente cu 3 persoane rănite grav;
  – Str Oituz – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Str Horia – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Str Năsăud – 1 accident cu 1 persoană decedată ;
  – Str Condurașilor – 1 accident cu 2 persoane rănite grav;
  – Str Episcopiei – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Bd N.Titulescu – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Str Fulgerului – 1 accident cu 1 persoană rănită grav
  – Str Dr Ion Rațiu – 1 accident cu 1 persoană rănită grav;
  – Calea Radnei – 2 accidente cu 2 persoane rănite grav
  – Str Poetului – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Bd Revoluției – 2 accidente cu 2 persoane rănite grav
  – Calea Victoriei – 2 accidente cu 2 persoane rănite grav
  – Str Mărășești – 2 accidente cu 2 persoane rănite grav
  – Str Miron Costin – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Str Traian Grozăvescu – 1 accident cu 1 persoană rănită grav;
  – Str Cosânzeana – 1 accident cu 1 persoană rănită grav;
  – Intrare JUMBO – 2 accidente cu 2 persoane rănite grav
  – Str Ovidiu – 1 accident cu 1 persoană rănită grav
  – Zona Industrială – 1 accident cu 1 persoană rănită grav ;
  – Vis a Vis JUMBO (DN) – 1 accident cu 1 persoană decedată.

  Cauzele accidentelor produse au fost:
  – Neacordare de prioritate la vehicule – 7 accidente soldate cu 7 persoane rănite grav ( str Griviței, str. C.A.Vlaicu, str Oituz, str Episcopiei, str Traian Grozăvescu, intrare JUMBO -2 );
  – Neacordare de prioritate la pietoni – 6 accidente soldate cu 7 persoane rănite grav ( Calea Victoriei – 2, Calea Radnei, str Mărășeși, str Condurașilor și str Horia);
  – Indisciplină biciclişti – 6 accidente soldate cu 1 persoană decedată și 5 persoane rănite grav (str Mărășești, str C.A.Vlaicu, str Mierlei, Zona Industrială, str Cosânzeana, str Năsăud) ;
  – Indisciplină pietoni – 3 accidente soldate cu 3 persoane rănite grav (str Poetului, str Bd N.Titulescu și str Căpitan Ignat) ;
  – Neasigurare la schimbarea direcției de mers – 2 accidente soldate cu 2 persoane rănite grav ( str Bd Revoluției și str Calea Radnei) ;
  – Neasigurare la mersul înapoi – 1 accident soldat cu 1 persoană rănită grav ( str Bd Revoluției);
  – Depășire neregulamentară – 1 accident soldat cu 1 persoană decedată ( vis a vis de JUMBO / DN) ;
  – Nepăstrarea distanței între vehicule – 1 accident soldat cu 1 persoană rănită grav ( str Dr Ioan Rațiu) ;
  – Viteza neadaptată la condițiile de drum- 1 accident soldat cu 1 persoană rănită grav ( str C.A.Vlaicu) ;
  – Nerespectare semnalizare semafor – 1 accident soldat cu 1 persoană rănită grav ( str Fulgerului);
  – Circulație pe sens opus – 1 accident soldat cu 1 persoană rănită grav ( str Ovidiu).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Să le luăm băbește: 9853 sancţiuni aplicate în total pe o perioadă de doi ani împărțite la 730 de zile câte sunt in doi ani, vine undeva pe la 13 sancțiuni pe zi într-un haos cum e Aradul. Cam cate sancțiuni a aplicat fiecare agent pe zi? Una? Două?

   Așa că Doamnă autor nu-i mai pupați in cur publicând-le căcaturile. Sunt degeaba ca instituție și dacă de mâine s-ar desființa traficul, accidentele ar fi exact ca și când ei ar „veghea”.

   La fel ca ei sunt și milițienii din Curtici care stau duminică seara să vadă cine are trusă+triunghi in Sânpaul asta când în restul săptămânii șoferii zboară cu minim 70/80 prin localitate.

   Mie unul mi-ar fi jenă…

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.