marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cătălin Predoiu: „80 de noi tipuri de droguri apar anual. Poliția are ca prioritate combaterea traficului de droguri”

  de - | 24 martie 2024, 9:37 AM | Naţional

  0

  Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat sâmbătă că Poliţia are ca prioritate combaterea traficului de droguri, însă această problemă este mult mai complexă şi este nevoie de cooperarea mai multor instituţii.

  „Poliţia are ca prioritate combaterea traficului de droguri, însă această problemă este mult mai complexă decât combaterea traficului de droguri. În acest efort de eradicare a flagelului consumului de droguri şi a traficului de droguri, trebuie antrenate toate instituţiile cu atribuţii în prevenţie, în educaţie şi în combatere”, a declarat, sâmbătă, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

  Întrebat cum se poate asigura combaterea drogurilor noi, care acaparează piaţa, Predoiu a afirmat: „E o luptă permanentă. Anual, în lume, sunt produse de către crima organizată 80 de noi tipuri de droguri, 80 de noi droguri sintetice, substanţe noi, care iniţial nu sunt cunoscute, depistate, analizate, identificate, adaptate pentru tratament, dacă vorbim de zona medicală”.

  În ceea ce priveşte traficanţii, Predoiu a afirmat că aceştia se adaptează permanent: „Dacă se închide o rută deschid alta, dacă se identifică şi anihilează o capacitate de producţie deschid alta în altă ţară, dacă o ţară îşi adaptează legislaţia, se mută în altă ţară şi poliţiile naţionale, inclusiv Poliţia Română, trebuie să facă şi fac eforturi de adaptare la aceste tactici şi strategii noi. Este o luptă perpetuă şi o luptă pe termen lung”.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.