duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cât vor plăti arădenii căldura de la CET din 2017. Consilierii locali au votat noul preț al gigacaloriei

  de Raluca Medeleanu | 27 decembrie 2016, 12:43 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Consilierii locali municipali au votat în cadrul ședinței de marți, 27 decembrie, proiectul de hotărâre ce vizează prețul energiei termince pentru anul 2017. Proiectul se referă la preţul total de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației, începand cu data de 1 ianuarie 2017, în valoare de 351,00 lei/Gcal inclusiv TVA 19%.

  Prețul total are următoarele componente: prețul de producere a energiei termice 190,41 lei/Gcal, tariful local pentru transportul energiei termice destinată populaţiei 55,74 lei/Gcal, tariful local pentru distribuța energiei termice destinată populaţiei 104,85 lei/Gcal, toate acestea având inclus TVA 19%.

  Prețul de producere a energiei termice, începând cu data de 1 ianuarie 2017, este cel aprobat prin Decizia Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, anume 190,41 lei/Gcal (TVA inclus), pentru energia termică livrată populației sub formă de apă fierbinte din centrala de cogenerare aparținand SC CET Arad SA.

  Se pot face în continuare eforturi. Dacă prețul de producție este de 190,41 lei, prețul de distribuție este 104,85 lei, aproape ca cel de producție. Deci către acest segment trebuie să ne concentrăm în continuare și începând din luna ianuarie să facem mai multe căci este un preț foarte mare la distribuție. Aici erau discuții despre aceste proiecte care trebuie acoperite atât din bani naționali cât și din banii administrației locale. Așa cum vă spuneam, chiar dacă gigacaloria la Arad este de 351 lei, populația va plăti 264 lei, cu ceva mai puțin decât până acum”, a spus Dorina Lupșe, președinele ULALA.

  Subvenția de căldură

  Începând cu data de 1 ianuarie 2017, subvenţia lunară acordată din bugetul local pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie și furnizare a energiei termice livrate populatiei şi preţul local al energiei termice facturate populației, va fi în cuantum de 86,64 lei/Gcal, inclusiv TVA 19% .

  Prețul de facturare al energiei termice pentru populație, începand cu data de 1 ianuarie 2017, va fi de 264,36 lei/Gcal inclus TVA 19%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.