duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Căștile wireless AirPods sunt cele mai vândute, dar nu pentru calitatea audio

  de Special Arad | 24 martie 2019, 10:20 AM | IT

  0

  Căștile wireless „cu adevărat wireless” înlocuiesc tot mai mult căștile cu fir, în timp ce mufa audio de 3,5 mm devine o specie tot mai rară pe piața smartphone-urilor. Potrivit companiei de cercetare Counterpoint Research, AirPod-urile Apple încă mai domină piața. Majoritatea celor care le aleg nu fac acest lucru pentru calitatea audio, ci mai mult pentru ușurința în utilizare!

  Se vor face în curând trei ani de când AirPod-urile de la Apple au debutat pe piață. Începutul lansării a coincis cu eliminarea treptată a jack-ului de pe mai multe smartphone-uri. Samsung este compania cea mai reticentă la eliminarea mufei audio de pe smartphone-urile sale. Un singur smartphone lansat de Samsung a fost fără această mufă – Samsung Galaxy A8s. Există mai multe alternative la AirPods și acestea sunt perfect compatibile cu smartphone-urile Android. Aceste căști wireless de la Apple sunt în continuare, de departe, cele mai vândute de pe piață.

  Potrivit companiei Counterpoint Research, Apple a vândut 35 milioane de AirPod-uri în 2018, reprezentând aproape trei sferturi din piața mondială de căști wireless. Aceasta a totalizat 46 de milioane de căști wireless vândute în 2018. Piața este în continuă creștere și se așteaptă să ajungă la 129 milioane de unități vândute în 2020, în special după lansarea AirPods 2 și a unor produse similare de la Sony, Samsung sau Jabra. Samsung a lansat recent căștile wireless Galaxy Buds și conform experților din domeniu sunt mai performante decât căștile wireless ale companiei Apple. Se așteaptă o creștere uriașă a vânzărilor acestui set Samsung Galaxy Buds.

  Pentru Counterpoint, preluat de PhonAndroid, Apple este marca preferată de 19% dintre utilizatori, potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite. Compania din Cupertino este urmată îndeaproape de Sony (17%) și de Samsung (16%). Bose este al 4-lea cu 10%, iar Beats pe locul 5 cu 6%. Dar una dintre cele mai interesante detalii ale acestui studiu este motivul pentru care utilizatorii aleg un brand sau altul.

  Calitatea audio nu este principalul factor de care se bucură proprietarii de Apple AirPods, ci mai degrabă confortul lor de utilizare (pentru 68% dintre respondenți). Chestionarul a scos la iveală și alte lucruri interesante. 56% dintre cei care au răspuns au spus că le-a plăcut AirPods pentru ușurința lor în utilizare și 44% pentru ușurința de a le lua cu tine. Calitatea sunetului este un factor apreciat de doar 44% dintre utilizatori.

  De asemenea, studiul arată că, din punctul de vedere al calității sunetului, Bose (locul patru ca vânzări) se bucură de cea mai mare faimă. Într-adevăr, 72% dintre utilizatori preferă căștile Bose pentru acest criteriu, 67% pentru eficacitatea reducerii zgomotului și 67% pentru confortul lor de utilizare. În ceea ce privește ca nume de brand, Bose a primit 39% din răspunsurile favorabile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.