Câștigătorul Premiului Lucas Dolega în 2017 este fotograful Brennan O’Connor

  de Special Arad | 19 ianuarie 2017, 3:11 PM | Foto

  0

  De 6 ani, Asociația Lucas Dolega recompensează fotoreporterii care își riscă viața ca să capteze lumea în imagini din mijlocul unor zone de conflict ori dezastre naturale. Anul acesta, câștigător a fost declarat Brennan O’Connor petru reportajul foto „Dividing Lines” despre locuitorii minoritari din Myanmar, care trăiesc în sărăcie și mizerie în urma multiplelor războaie civile. 

  Premiul Lucas Dolega acceptă, anual și gratuit, participarea oricărui artist fotograf din lume, fie independent, fie colaborator al unor agenții de presă, singura condiție e, bineînțeles, calitatea artistică a imaginilor și gravitatea situației prezentate.

  Premiul – anul acesta – este de 10.000 de euro (oferită de compania Olympus), o expoziție la Paris și apariția în revista „Reporters without borders”.

  Asociația prezintă prin acest premiu anual omagiul față de fotoreporterul Lucas Dolega, decedat pe 17 ianuarie 2011 în Tunisia, în timp ce lucra pe teren în timpul „Revoluției Iasomiei”. A lucrat pentru EPA (European Pressphoto Agency) și publicația The Guardian.

  Iată o selecție de fotografii ale lui Brennan O’Connor care i-au adus acest premiu:

  Surse: Fubiz, lucasdolega.com

  BrennanOConnor5 BrennanOConnor6 BrennanOConnor7 BrennanOConnor8 BrennanOConnor9 BrennanOConnor10 BrennanOConnor11 BrennanOConnor12Peace & Development

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.