marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Casă plină la spectacolul „Păi… Despre ce vorbim noi aici, domnule?”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță

  de Tomck@t | 24 noiembrie 2018, 4:00 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  SOLD OUT!

  La invitația Centrului Cultural Județean Arad, Teatrul ACT aduce miercuri, 29 noiembrie (la ora 19), la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, spectacolul „Păi… Despre ce vorbim noi aici, domnule?”, în regia lui Alexandru Dabija. Doi mari actori, Marcel Iureș și George Mihăiţă devin două personaje care respun, într-un mod cu totul inedit, povestea din romanul iconic al literaturii române postbelice – „Moromeţii”, de Marin Preda.

  Spectacolul vine la Arad la doar două săptămâni și jumătate după proiecția de gală a filmului „Moromeții 2” la Cinema Arta, film în care joacă și actorul George Mihăiţă. De altfel, spectacolul „Păi… Despre ce vorbim noi aici, domnule?” a mai fost la Arad în urmă cu patru ani, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic.

  Spectacolul lui Dabija este conceput ca un dialog între două personaje exponențiale – Ilie Moromete și Cocoșilă, montarea prezintă întâlnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iureș (Moromete), un artist al nuanțelor hâtre și George Mihăiță (Cocoșilă). Spectacolul are multe momente de ilaritate, dar și reflecții asupra universului românesc realist și mitic. Evenimentul include și un spectacol vizual și de mișcare cu titlul „CentenAR” și o prezentare de costume de teatru, tot la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  UPDATE

  Intrarea la spectacol este gratuită pe bază de invitații, însă invitațiile au fost epuizate, anunță Centrul Cultural Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.