Casa laureatului Premiului Nobel, Stefan Hell, din Sântana, „zguduită” de viața de noapte dintr-un restaurant! Chiriașii susțin că sănătatea lor este afectată și că se scufundă în birocrație

  de Mihai Todoca | 22 martie 2018, 8:00 AM | Investigaţii | Topic special

  71

  Activitatea din local perturbă, noapte de noapte, liniștea unor chiriași (foto: M.Todoca)

  În localitatea Sântana funcționează un restaurant pe strada Muncii nr. 124 A, iar la nr.124B locuiește familia Mayer. Imobilul în care își duce traiul această familie – așa cum am aflat în urma documentărilor noastre -îi aparține laureatului Premiului Nobel pentru chimie, Ștefan Hell, care l-a „cedat” printr-un contract de comodat. Până aici, nicio problemă. Dar de aici încolo… Distanța dintre cele două locații nu e mai mare, cu aproximație, de 2 metri. Altfel spus, activitatea S.C. Primo Ristorante Pizzeria S.R.L. (administrator Rodica Mackert), cea de „bar și alte activități de servire a băuturilor” se desfășoară la doi metri de un imobil în care trăiește (și și acesta e un aspect al investigației noastre) o familie. Dacă vă spunem că în incinta restaurantului se organizează și alte evenimente, precum nunți, chefuri, zile de naștere, avem tabloul complet al unui coșmar  pe timp de noapte, coșmar pe care familia, din care fac parte doi soți, precum și doi copii în vârstă de 1 an, respectiv 6 ani, îl îndură cu prilejul fiecărui eveniment organizat în spațiul comercial amintit.

  Oamenii susțin că pe timpul nopții muzica este la un nivel la care odihna lor este perturbată într-un mod care ajunge până la urmă să le afecteze sănătatea. Mai mult decât atât, fumatul fiind interzis în incinta localurilor, clienții ies afară și unde altundeva dacă nu chiar sub geamul casei familiei Mayer. În consecință: gălăgie, mizerie, dimineața trotuarul din fața casei este „inundat” de chiștoace și/sau cioburi de sticlă, unii clienți vomită și folosesc pervazul casei pe post de pult de bar..

  Calvarul nopților în care muzica, gălăgia și mizeria sunt prezente, durează de vreo doi ani – după cum susține familia Mayer. Acum s-a ajuns în stadiul în care, după mai multe sesizări la poliție și primărie, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică, familia a apelat la un avocat care să îi reprezinte într-un eventual proces intentat împotriva restaurantului.

  Trebuie să subliniem că autorizația de funcționare pe care restaurantul a primit-o de la Primăria Sântana, a inclus și semnăturile vecinilor care și-au dat acordul, dar nu și a coproprietarilor Hell, doar domnul Hell Ștefan care și-a dat acordul pentru orarul de funcționare. Din 2011 în imobil s-a mutat familia Mayer.

  Dialogul parcă inexistent între Primărie și reclamant

  Alfred Mayer, în data de 08.09.2016, semnala Primăriei orașului Sântana următoarele: „Dupa multe apeluri la 112 si Politia Santana inclusiv Audienta la Primar incercand sa se rezolve problema cu TULBURAREA LINISTII PUBLICE de catre Primo Ristorante Pizzeria pe cale amiabila fara prea mult tam-tam cum se zice pe la noi, nesimtirea inca mai predomina in zona,fara sa se gandeasca nimeni ca sunt doi COPII unul de doar cateva luni care are nevoie sa se odihneasca,si eu care dupa 3 ore dormite noaptea trebuie sa mai stau inca 12 ore treaz la servici si nu in orice conditii,important este sa iasa banul. Rugamintea mea este sa va AUTOSESIZATI in legatura cu aceasta problema ca nu are rost sa o mai lungim atata, ODIHNA si SANATATEA mea si a FAMILIEI mele este mult mai importanta decat afacerea unora.Va multumesc”.

  La care Primăria, răspunde: „Cu tot respectul însă responsabilitatea privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor și respectarea ordinii si linistii publice revine poliției, iar poliția nu este subordonată primăriei. Prin urmare vă rugăm să semnalați aceste aspecte către Poliția Orașului Sântana.” 

  Șirul „convorbirilor” între familia Mayer și Primăria a continuat, și redăm în continuare un alt răspuns la o altă reclamație: „Restaurantului i-a fost eliberat avizul pentru orarul de funcționare (cu acordul vecinilor și în baza adresei emisă de DSP Arad care menționa că nu se creează riscuri pentru sănătatea publică, iar conform raportului eliberat de A.N.P.M nu există disconfortul populației prin producerea de zgomot – nota.red), iar pentru avizul de funcționare se va studia documentația depusă de firma Primo Restaurant.”

  Păi… cum poate elibera primăria un orar de funcționare, iar pentru aviz se mai gândește? În baza cărui aviz a eliberat primăria orarul de funcționare? În baza unor adrese emise de DSP și ANPM? Nu știm. Până în 2011, orarul de funcționare se putea elibera fără a fi necesar avizul de funcționare sau dovada îndeplinirii condițiilor de protecție fonică. Asta a fost până în 2011. Restaurantul la care facem referire funcționează din 1998, așa că nu mai putem vorbi de eliberarea unei autorizații de funcționare, ci doar de o simplă avizare a acesteia.

  E clar că problema este una birocratică (voit sau nu, deocamdată nu știm și nici nu avem probe!), deoarece pentru reavizarea unei autorizații de funcționare societatea nu mai trebuie să prezinte documentația necesară eliberării unei autorizații. Mergem mai departe și constatăm o altă problemă. Conform aceleiași hotărâri, avizul de funcționare, printre alte condiții, se eliberează cu dovada îndeplinirii condițiilor de protecție fonică (Cap. 5.2 Art.35 lit. g).

  În reclamația semnată de familia Mayer, din data de 28.09.2017, către Poliția Sântana se menționează faptul că pereții localului nu sunt izolați fonic.  Din nou, adresăm obsesiv întrebarea pusă anterior: cum a fost stabilit orarul de funcționare? Dacă s-a eliberat în baza autorizației de funcționare, atunci cum s-a eliberat… autorizația de funcționare? Fără a se încălca hotărârile Consiliului Local Sântana, nu prea vedem cum.

  DSP Arad și-a dat verdictele cu… schepsis

  Reprezentanții DSP Arad, în urma unui control efectuat în data de 11.10.2017, concluzionează că (atenție!) „nu sunt respectate distanțele prevăzute de minim 15 metri între clădirile restaurantului și locuinței petenților și nu au fost efectuate determinări de zgomot în incinta locuinței reclamantului”.

  În continuare, se specifică faptul că societatea Primmo Restaurante își desfășoară activitatea de restaurant, fără ca pentru aceasta să dețină autorizație de mediu (deoarece unitatea depășește capacitatea de 100 de locuri) în termen de valabilitate. Articolul 35 din capitolul 5.2 litera e) este încălcat, doar dacă este vorba de eliberarea unei autorizații și nu de reavizarea uneia.

  Același DSP Arad, într-o adresă din 06.09.2017, către Primo Ristorante menționează că „obiectivul mai sus menționat nu creează riscuri pentru sănătatea publică sau disconfort populației prin producere de zgomot”. În condițiile în care măsurătorile au fost făcute între orele 11:30-11:54, iar în sesizările trimise de familia Mayer se reclamă zgomotul de pe timpul nopții, nu dimineața, în cadrul unor evenimente particulare (nunți, zile de naștere, petreceri, botezuri), nu înțelegem ce control a făcut Direcția de Sănătate Publică. Doar ca sa fie făcut?

  ISU Arad amendează societatea… dar atât!

  Într-o reclamație, datată 09.10.2017, familia Mayer cere ISU să facă verificările legale care intră în competențele instituției vizavi de activitatea restaurantului. Ceea ce au descoperit reprezentanții ISU a fost că societatea „nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, fapt pentru care aceasta a fost sancționată”. Pe lângă aceasta au mai fost „constatate deficiențe de natură organizatorică”, pentru care, din nou, societatea a fost sancționată.

  Până la urmă și… Poliția Sântana

  Familia Mayer a reclamat restaurantul și la Poliția Sântana, în anul 2017cerându-le acesteia să verifice mai multe aspecte, cum ar fi: consumul de buturi alcoolice pe domeniul public, deținerea unui plan de pază avizat de poliție, dată fiind natura activității și capacității restaurantului. Poliția a înregistrat sesizarea și s-a deplasat la locație, unde (deja nu mai e o surpriză!) a sancționat administratorul restaurantului „pentru încălcarea prevederilor legii 61/1991, (norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice) și legii 333/2003 (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor), adică deținerea unui plan de pază”.

  Poliția a promis atunci că vor fi efectuate patrulări în zona indicată în vederea menținerii ordinii și liniștii publice. Mai are rost sa spunem că asemenea patrulări au fost făcute încât de atunci încoace familia Mayer a mai făcut și alte reclamații și acum a ajuns în fața instanței?

  Calea amiabilă a fost o soluție… dar doar atât!

  În luna iulie, doamna Rodica Mackert, printr-un proces verbal, s-a angajat: să efectueze izolarea fonică a pereților clădirii cu front stradal (până cel târziu la data de 31.08.2017) și să desemneze un angajat din cadrul societății (sau să angajeze o terță persoană în maxim o săptămână), care să asigure paza și să vegheze la păstrarea liniștii publice pe parcursul derulării evenimentelor organizate de societate și care să aibă printre atribuții îndrumarea clienților de a nu părăsi incinta restaurantului cu băuturi alcoolice în scopul consumului acestora pe domeniul public și îndrumarea clienților să fumeze în locurile special amenajate în acest sens în curtea localului.

  Trebuie să spunem că administratorul restaurantului, Rodica Mackert, s-a ținut de cuvânt și a antifonat pereții localului, a redus programul localului din incinta mică (cea mai aproape de imobil) a montat camere de supraveghere, dar de pază…deocamdată nimic, astfel că în nopțile în care se țin evenimente în localul respectiv, tinerii ăși continuă „festivalurile” în exteriorul restaurantuklui. Poliția din Sântana se angajase, într-o adresă din octombrie anul trecut către avocata familiei Mayer, că vor patrula zona în vederea menținerii liniștii publice. Și asta a rămas, având în vedere rezultatului „negocierilor” la stadiul de promisiune.

  Primarul e prea ocupat să stea de vorbă cu noi, dar cheamă familia Mayer să-și retragă plângerile

  Am încercat să stăm de vorbă cu domnul Daniel Tomuța vizavi de problemele semnalate de familia Mayer. Am lăsat un număr de telefon la care putem fi contactați, dar nu am mai primit nici un telefon. Între timp, probabil ca reacție la apelurile noastre, primarul a chemat familia Mayer la discuții, negocieri, unde, după spusele domnului Mayer, edilul ar fi încercat să medieze retragerea plângerilor făcute de acesta împotriva restaurantului. Ca și măsură de precauție, familia Mayer nu s-a dus singură în biroul primarului, ci cu avocata, un lucru care nu i-a fost deloc pe plac primarul Tomuța.

  Ce spune adminsitratoarea restaurantului

  Am luat legătura cu Rodica Mackert, să aflăm și punctul ei de vedere și dacă consideră că există o soluție de a rezolva toate aceste probleme pe cale amiabilă:

  Rodica Mackert: „Exclus! Nu cred că e doar zgomotul. Cred că e și o doză de ură personală, de invidie, nu știu ce să vă spun. Nu cred că se va termina vreodată. Din noiembrie anul trecut am renunțat la sala mijlocie (n.r. cea care este lângă casa în care locuiește fam. Mayer), funcționează doar până la ora 23:00 și acest lucru mă afectează enorm. Vă dați seama că eu am avut contracte încheiate în urmă cu un an, nu puteam să renunț la ele. Eu cât am putut să fac, am făcut. Am fost și la mediere, iar când am plecat de acolo singură m-am dus la poliție și am semnat un act că nu voi mai organiza evenimente pe sala mijlocie”.

  Special Arad: „În ce relații sunteți cu familia Mayer?”

  Rodica Mackert:„Nici nu mă salută pe stradă. Ei nu vorbesc cu mine, sunt niște oameni imposibili, parcă sunt puși pe rău. Am plătit toate amenzile, am ajuns să apelez la o firmă din Oradea care să vină să facă măsurători de zgomot, pentru că au contestat primele măsurători făcute de DSP Arad. Ei mi-au spus că este exclus ca muzica să se audă la ei în casă. Am antifonat pereții cu vată bazaltică. Mie nu îmi convine situația creată, dar asta e. Ce să fac? E ușor să faci plângeri.

  E adevărat, și vreau să fiu sinceră aici, mai am majorate unde copiii sunt copii. Ies afară, strigă, fac gălăgie. Eu încerc să fiu mereu lângă ei, dar vă dați seama că nu pot fi peste tot. Am camere de supraveghere care atestă acest lucru.”

  Special Arad:„Nu aveți un plan de pază avizat de poliție? Un agent care să aibă atribuțiile acestea?”

  Rodica Mackert:„Acum trebuie să îmi termine un angajat cursul și atunci voi avea și eu un plan de pază avizat de poliție. Vă dați seama că eu sunt persoana cea mai interesată de pe planetă ca să nu fie zgomot și deranj. Până acum nu s-au plâns de sala mare, doar de cea mijlocie. Acum că aceea nu mai funcționează, doar până la ora 23:00, vor să facă același lucru și cu asta. Ce pot face eu mai mult? Vor să închid afacerea? Am încercat să mă revanșez… nu au vrut. Atunci când am deschis eu, casa aceea era o casă părăsită. Apoi i s-a retrocedat neamțului și am obținut acordul lui pentru a-mi deschide restaurantul. Trebuiau și ei (n.r. fam. Mayer) să se gândească unde se mută”, a declarat administratoarea pentru Special Arad.

  Pe de-o parte e o afacere cu mulți bani investiți, iar pe de cealaltă parte e liniștea unei familii. Cazurile acestea, care nu sunt singulare, reușesc încă o dată să demonstreze că legislația din România este destul de șubredă, iar în unele cazuri total ambiguă. Între timp, cazul acesta a ajuns și la Prefectura Arad printr-un memoriu depus la adresa instituției.

   

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Personal, inclin sa-i dau dreptate societatii cu unele aspecte (exceptie cele unde s-a constatat de catre autoritati ca nu s-a respectat legea pentru lipsa masurilor de antifonare/paza…).

   Trebuie sa avem in vedere faptul ca proprietarul imobilului si-a dat acordul pentru desfasurarea unor activitati comerciale (bar/restaurant) care in mod obiectiv genereaza zgomot. Ori, atat timp cat proprietarul imobilului si-a dat acordul pentru desfasurarea acestor activitati, comodatarul (persoana care a primit folosinta) nu poate sa treaca peste drepturile deja generate de catre proprietar avand in vedere ca acesta a primit dreptul de folosinta astfel cum se afla in patrimoniul proprietarului (comodantului). Consider ca trebuie sa privim aceasta situatie in mod echilibrat si sa avem in vedere atat drepturile societatii, cat si cele ale fam. Mayer. Pana la urma, fam. Mayer a incheiat un contract de comodat (cu titlu gratuit) prin care beneficiaza de folosinta imobilului, dar pe de alta parte pentru societate restructurarea activitatii genereaza costuri/pierderi semnificative.

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Vecinii ce stau langa restaurant sant o familie de invidiosi , copilul acestora fiind un alcolist notoriu ce vezi doamne face non stop declaratii si plangeri pe la primarie , politie si etc …dar il cunoaste toata santana pe acest nemernic betiv si un jeg de om , se ia de oameni batrani care muncesc pt a avea un ban, dar luati si jegul asta de vecin de langa restaurant la rost , rusine mare la betivanul ala , imutate naibii din santana ca esti penibil

   --9 voturi
   +1
   -1
  3. Acest individ ce sta la 4 metri de restaurant nu stia cand sa dat autorizatie de functionare ? Hai sa fim seriosi acel tip umbla pt a santaja acei oameni cu restaurantul , il stie toata santana cine este, sant niste persoane de cea mai josnica speta, doi feati betivi si scandalagii , sa se mute sin santana ca ne-a facut orasul de rusine , pacat de oamenii ce au restaurantul ca sant niste oameni de nota 10 , ai de stirile voastre de rahat

   --8 voturi
   +1
   -1
  4. Salutare la dl Mayer care se prabuseste de individie si rusine lui ca ia numele de Stefan Hell in gura . Este vb de Casa unde sta pe gratis si Pizzeria Functioneaza din 1998 si Sala de nunta din Ani 2000. Ce doreste Acest destept ?? Sa se inchida Pizzeria ? Nu sa gandit inainte unde se Muta acest sobolan ?? Vai de oameni fara caracter . Nu uita Baiat de prapadit cati vine si tie Randul .. crezi ca dl Stefan Hell Este incantant ca Te lauzi cu numele Lui si il murdaresti ?? Mintea ta Este foarte scurta

   --9 voturi
   +1
   -1
   • Salutare înțeleptule sala mică e făcută când noi deja eram mutați aici și suntem perete in perete nu a pus-o nimeni să facă trecere pe lângă geamul nostru. S-a gasit cine să vorbească cei care habar nu au despre ce e vorba. În legătură cu numele Domnului Hell nu noi am pus titlul articolului domnule. De când m-am mutat aici locuitorii dau dovada de foarte multa prostie omenească ceea ce nu am mai văzut până acum

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Buna ziua doamna . Cu respect de unde stii ca Sant intelept ?? Multumesc pt compliment . Deci femeia Este radacina rautatii ?? Mai bine sa Ai Grija Sa nu sari Gardul si sa va faceti de rusine in Toata santana 😀 Pizzeria Exista Cand dvs si sotul nu Stiau sa numere pana la 3 . Nu Stiu Daca ati invitat pana Acuma dar nu asa se Face cu vecinii si un Restaurant intrun oras . Pun o intrebare simpla ..Ce ati Face Daca ati sta Deasupra la Curtea veche in ARAD .. var Manca clientii de acolo . Va faceti de ras doamna

     --6 voturi
     +1
     -1
     • De unde știți că nu am făcut pace pe cale amiabila? Tocmai asta e problema voastră că habar nu aveți de situație și vorbiți aiurea. De 3 ani de zile am tot vorbit cu dânsa pentru a face ceva și a nu se ajunge aici. Am o intrebare pentru dumneavoastră domnule ce ați face daca lângă dumneavoastră ați avea un vecin care i-ar placea zgomotul și ați avea 2 copii mici deși nu cred că aveți copii că altfel nu ați comenta aiurea. Eu zic sa aveți grijă la limbaj dacă sunteți educat. Mulțumesc chiar aveam nevoie de părerea dumneavoastră. Sincer nu aveam de gând să mă bag in discuții cu oameni care habar nu au de situație dar nu m-am putut abține. De mine puteți spune ce vreți că mă doare undeva, dardeja când intrați unde nu trebuie ne supărăm și voi ajunge la același nivel cu dumneavoastră

      +6 voturi
      +1
      -1
     • Nu tin partea nimănui,dar imaginile spun totul despre clientii localului,cat despre Curtea veche,nu cred ca se putea funcționa acolo daca nu era totul in regula,din cate se zvonește prin Santana pot sa spun ca acel local nu a functionat niciodata legal,sa fie trasa administratia locala la răspundere daca au permis asa ceva

      +5 voturi
      +1
      -1
  5. Auzi tu înțeleptule îmi faci cumva soțul bețiv și scandalagiu? Vin-o să îmi spui în față dacă ai tupeul. Și declarațiile făcute la poliție și la primărie sunt pe numele meu nu al soțulu Documenteaza-te deșteptule care esti. Eu cred că mai degrabă ești tu bețiv și scandalagiu nu îți permit să vorbești așa de tatăl copiilor mei. Dacă ai ceva sa spui, spune în față

   +8 voturi
   +1
   -1
  6. Dacă familia Mayer era atât de rea pe cât spune doamna Rodica, de mult ar fi apelat la avocat, dar ei au decis ca poate se va rezolva si fara aceste gesturi, sunt unele lucruri care se leagă și doar unii oamenii le pot intelege. Pentru cei care cred ca domnul Mayer este bețiv, nu cred ca ai atâta tupeu încât să îi spui asta in fata si sunt complet sigur ca atunci cand îl vezi îl saluți cu respect. Asta este o minte de roman, sa minti si sa judeci. Aici nu e vorba de invidie, e vorba de faptul că au 2 copii mici, care apropo aud tot zgomotul si orice familie care ar auzi zgomot in fiecare weekend ar face reclamație de câte ori este nevoie. Si este vorba si despre faptul că atunci când sunt banii sunt si foarte multe pile. As spune mai multe, dar unii sunt atât de inculți încât cred ca e necesar sa ma opresc aici. Sa dea Domnul sa platiti la fel si atunci nu o să mai comentați nimic despre viața altora.

   +9 voturi
   +1
   -1
  7. Nu cunosc situatia exact, insa sunt sigura ca cei care ies sa fumeze noaptea numai in liniste nu stau. Si muzica se aude indiferent ce protectie fonica pui, vezi exemplu salii de nunti din Vladimirescu. Nu inteleg cum se poate da aviz de functionare pt un restaurant unde se pot tine pertreceri, in zone de case?!!? Asa ceva nu se poate! Nu gasesti niciunde in societatile civilizate spre care tindem, sala de nunti sau restaurante cu program prelungit in zona rezidentiala. Limitati-va functionarea strict la restaurant si fiti oameni, ca sigur nu moare nimeni de invidie asa cum sustineti. Cand cineva se plange ca nu poate dormi noaptea e clar ca nu o face pentru ca se plictiseste si se simte prea bine in casa in care sta. Fiti oameni in primul rand.

   +13 voturi
   +1
   -1
   • Asta e capitalismul salbatic din romania tu cand iti deschizi o afacere trebuie sa te gandesti ca poti deranja alti locuitori si daca vrei ca oamenii sa te accepte trebuie sa faci eforturi mari ca sa nu deranjezi!!!din atitudinea celor de la restaurant cred ca acea pizzerie are zilele numarate cel putin asa e de bun simt s a dus vremea cand faceai ce vrei ca dadeai spaga la toti si prostii sufereau!!!

    +6 voturi
    +1
    -1
  8. Si in al doilea rând, nu vad de unde atâta invidie cu fazele “locuiești intr-o casa care nu e a ta si nu plătești chirie”, ce legatura au una cu alta? Familia asta vor doar liniste in weekend pentru ca in timpul saptamanii lucrează. Nu aveti ce comenta si gasiti orice lucru care nu are legatura cu situația. Aici e vorba strict de liniște, nu de răutate sau invidie pe acel restaurant sau va luati de familia asta pentru ca asa vi se pune pata. Cand aveti lucru concret, direct la subiect atunci comentați, pana atunci e mai bine să nu vă arătați prostia

   +8 voturi
   +1
   -1
  9. da sau pus vecinii pe doi batrani ce muncesc ,i-au bagat la stiri cu restaurantul , voi nu aveti ce face numa sa va luati de doi batrani? da ce naiba sa va ia va trebuie sa va dea dreptul in fiecare luna sa taceti , santeti invidiosi aste este baiul , va cunosc prea bine cine santeti , vai mama voastra , mai bine uitativa la voi ca ati ajuns de rasul santanei

   --6 voturi
   +1
   -1
  10. De aceea sa dus Aradul in vale ,din cauza ca niste libidinosi ca vecinii restaurantului nu mai pot dormi noaptea de invidie, mergeti fratilor la doctor cu capul ala de doi bani, lasati oamenii in pace , nu mai poti frate sa iti deschizi ceva ca repede papagalii nu au loc de tine , de rusine santeti voi astia ce sustineti rebuturile alea ce locuiesc langa restaurant , ati facut Santana de rusine

   --8 voturi
   +1
   -1
  11. Bianca, te inteleg perfect. Anul trecut am cumparat tot asa, o casa langa un bar cu terasa. Vecinii cu terasa nu si-au curatat santul de la strada de ani de zile, astfel incat la prima ploaie mai mare toata apa s-a adunat la mine in curte, udandu-mi peretii. Am mers la primarie pentru a ma interesa a cui raspundere este de a curata santurile de la strada si acolo mi s-a spus sa nu ma astept ca primaria sa curete santurile din fata caselor, si ca deci fiecare este raspunzator sa si le curete. Primaria poate cel mult sa le puna oamenilor in vedere. Asa ca, am cerut atunci primariei, printr-o adresa, sa puna in vedere acestor patroni de bar sa isi curete santul pentru a nu mai inunda curtea la mine. Na bun, si de aici a inceput iadul. Am patit si eu ce patiti voi si anume mi-am pus toti betivanii care au baut vreodata acolo, in cap! Oameni fara educatie, fara constiinta, rai si plini de ura, care nici nu ma cunosteau, au inceput sa imi faca tot felul de sicane, injuraturi, vorbe urate, amenintari. Solutia? Ignore total! Continua demersurile legale iar pe betivani lasa-i in mizeria lor. Succes!

   +10 voturi
   +1
   -1
  12. Fam Mayer a stiut de existenta restaurantului cand sau mutat in acea casa.Acest restaurant este singurul din Santana nu il putem inchide pt ei.Pe langa multe alte lipsuri daca mai inchidem si ce avem o sa ajungem mai rau ca in comunism.Doamna Mayer jigneste toti santaneni iar asa ceva nu e posibil. Nu iti place la Santana mutate de unde ai venit.Sa nu uiti ca toata lumea inclusiv acel Restaurant are drepturi pt ca plateste taxe si impozite are angajati etc.

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Eu jignesc? Mă bucur că vedeți doar comentariile mele sau doar pe astea ați și vrut sa le vedeți. Eu zic că am avut un vocabular decent și nu am venit cu vorbe aruncate în vânt cum aruncați voi numa sa vă spuneți cică punctul de vedere si cu asta am încheiat

    +3 voturi
    +1
    -1
    • este mai bine sa stai linistita ..cine sta inro incapere cu sticla sa nu arunce cu pieter este o zicala . stai linistita sa nu se scrie prea multe despre dvs . iei bani de la stat si …. in weekend , .nu sant dusi toti cu pluta si pot vb si cu cheful tau daca chiar vrei .am si eu cateva afaceri de genul asta in arad tim si cluj ,dar ce se intapla in santana este rusine .invidiosii mori primii pt ca nu santeti in stare sa ajungeti la ceva

     --2 voturi
     +1
     -1
   • Stii care e treaba nu conteaza cine a fost primul de unde vine etc!!legea a fos si este incalcata si pt asta cineva va plati!!!daca eu te tolerez si nu chem politia cand faci galagie nu inseamna ca e legal in momentul cand eu consider ca ma deranjezi deja esti in ilegalitate!!!nici macar nu conteaza ca si a dat acordul un acord e valabil atat timp cat nu il contesti in momentul cand se reclama acel acord pica tot!!!

    +6 voturi
    +1
    -1
  13. Oare localul cu scandalul, nu este al unui oarecare Johan, din localitate? Care are usi deschise mai pe la toate instituțiile? Oare primarul nu este la cheremul acestui domn, Johan? Care se laudă cu relațiile lui din Arad??? Relații care cu usurinta ajung la Primăria Arad si consiliul judetean…
   Exista o sansa sa ma insel, dar nu cred….

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.