marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Casa Albă: Rusia ar putea ataca Ucraina în orice moment, iar răspunsul SUA va include toate opțiunile

  de - | 18 ianuarie 2022, 9:21 PM | Internaţional

  1

  Jen Psaki (foto: cursdeguvernare.ro)

  Secretarul de presă a Casei Albe din Washington, Jen Psaki, a declarat că un potențial atac din partea Rusiei asupra Ucrainei ar putea avea loc în „orice moment” și a avertizat că răspunsul SUA va include toate opțiunile, notează NDTV, citat de Universul.net.

  „Suntem acum într-un stadiu în care Rusia ar putea în orice moment să lanseze un atac asupra Ucrainei”, a spus Psaki.

  Pe de altă parte, șeful diplomaţiei americane Antony Blinken se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov vineri la Geneva pentru a căuta să obţină o „ieşire diplomatică” din criza între Rusia şi Ucraina, a anunţat marţi o responsabilă a Departamentului de Stat american, citată de France Presse.

  „Secretarul de stat este 150% implicat în căutarea unei ieşiri diplomatice şi chiar aceasta motivează” întâlnirea cu ministrul rus de externe, a spus această sursă sub acoperirea anonimatului, informează Agerpres.

  „Aceasta este o oportunitate pentru Statele Unite de a-şi exprima principalele preocupări Rusiei şi de a vedea în ce măsură este posibil ca Rusia şi Statele Unite să găsească un numitor comun”, a adăugat responsabila citată.

  Antony Blinken este aşteptat miercuri la Kiev într-un context exploziv, în timp ce Rusia a desfăşurat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina, notează AFP.

  Secretarul de stat american se va duce apoi la Berlin pentru discuţii cu Marea Britanie, Franţa şi Germania cu privire la Ucraina, în timp ce occidentalii au avertizat Rusia că se va confrunta cu consecinţe grave în caz de invazie a teritoriului ucrainean.

  Pe lângă sancţiunile economice, „vom furniza echipament defensiv suplimentar ucrainenilor” în cazul unei invazii, a precizat responsabila Departamentului de Stat.

  Sursa: Universul / Agerpres

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.