vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Casa Albă anunță: ajutorul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia a încetat!

  de - | 12 ianuarie 2024, 11:11 AM | Internaţional

  1

  Casa Albă a anunțat că asistenţa acordată Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă „a încetat” din cauza lipsei unui acord în Congres pentru a continua sprijinirea autorităţilor de la Kiev.

  În același timp, atacurile rusești cu rachete nord-coreene asupra Ucrainei s-au intensificat, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby. „Asistenţa pe care le-o ofeream a încetat acum”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby, potrivit EFE și Reuters, preluate de Agerpres.

  La Washington continuă totuşi negocierile cu privire la un pachet de ajutor pentru Ucraina, care ar putea fi condiţionat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontierele SUA. Viitorul ajutorului american pentru Ucraina se decide în prezent în Congres, unde democraţii controlează Senatul (camera superioară), iar republicanii Camera Reprezentanţilor (camera inferioară).

  Preşedintele american Joe Biden, din partea Partidului Democrat, a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, însă opoziţia republicană a declarat că va aproba noul pachet de ajutor doar dacă democraţii sunt de acord să implementeze o serie de măsuri la frontiera între SUA şi Mexic. „Atacurile pe care le desfăşoară ruşii sunt în creştere” În faţa acestei situaţii, Kirby a folosit conferinţa sa de presă de joi pentru a-i îndemna încă o dată pe republicani să aprobe ajutorul pentru Ucraina, în special după ce serviciile de informaţii americane au concluzionat că Rusia a folosit rachete balistice nord-coreene în unele dintre ultimele sale atacuri împotriva Ucrainei.

  „Atacurile pe care le desfăşoară ruşii sunt în creştere. Iar acum folosesc rachete balistice nord-coreene pentru a efectua aceste atacuri”, a afirmat Kirby. Potrivit lui Kirby, Rusia a lansat cel puţin o astfel de rachetă balistică asupra Ucrainei la 30 decembrie 2023 şi, de asemenea, „mai multe” rachete balistice nord-coreene la 2 ianuarie a.c., ca parte a unui alt atac asupra infrastructurii ucrainene.

  SUA, cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, au acordat Kievului 44,2 miliarde de dolari de la începutul războiului, potrivit datelor Departamentului de Stat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.