joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cartea arădencei Mihaela Livia Popa, transpusă pe scena Teatrului de Vară de către tinerii actori de la „Sabin Drăgoi”

  de Tomck@t | 7 iunie 2021, 11:50 AM | Cultură

  0

  Cartea Mihaelei Livia Popa, „Călător în Paradisul Regăsit”, va fi dramatizată de unsprezece elevi ai clasei a XII-a de Actorie de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, îndrumați de profesoara Alina Fabri. Spectacolul cu același titlu va debuta miercuri, 9 iunie, la ora 20, pe scena Teatrului De Vară (str. G. Barițiu, nr. 16).

  „Spectacolul are un scenariu colectiv în care fiecare personaj preia de la cel pe care îl interpretează, din caracterul și obiceiurile sale. Totodată, actorii se identifică pe alocuri cu personajele cărții. Se creează un melanj de sentimente, trăiri, emoții”, spune autoarea cărții, cea care a decis să transpună vizual și video cuvintele așternute pe hârtie.

  Personajul principal este Tatăl, care apare compus din piesele de puzzle aflate în amintirile copiilor săi, mai ales a celuilalt personaj principal, autoarea cărții. Este cartea cea mai personală a autoarei, fiind o confesiune sinceră a ceea ce a trăit din copilărie și până în tinerețe spre maturitate, atunci când Tatăl părăsește scena vieții.

  Cartea „Călător în Paradisul Regăsit” a apărut în februarie 2017 la editura Noul Scrib.

  Partenerii spectacolului sunt Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Facultatea de Design, Centrul Cultural Județean Arad, Asociația Culori cu Suflet, Radio Arad și TV Arad.

  Distribuția:
  Tatăl: Hanciu Alexandru
  Mama: Reinholtz Erika
  Mihaela copil: Vrânceanu Maria
  Mihaela adolescentă: Varga Roberta Carmen
  Mihaela adultă: Sicoe Mădălina
  Doina: Kerezsi Otilia
  Ovidiu: Kopandi Cătălin
  Prietenele Mihaelei: Iancu Luisa, Mureșan Diana, Roman Alexandra, Teiceanu Carmina
  Scenografia: Studenții Faculțatii de Design
  Muzică originală: Terra H
  Sonorizare: SIS Events

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.