Carolina, de la o mică judoka, la sportiv cu aspirații de Olimpiadă! Născută pentru acest sport și crescută să-l iubească, acum pleacă acolo unde îi este locul, la Lotul Olimpic Român

  de Andreea Daniela B. | 25 noiembrie 2020, 11:59 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Sportivii din Arad sunt susținuți și nu prea, iar asta depinde de fiecare, unii fiind mai norocoși, alții, mai ghinioniști, că tot e vorbă prezidențială… Indemnizațiile au fost mereu extrem de mici în comparație cu sacrificiile făcute sportivii de performanță, dar pasiunea acestora a reușit de cele mai multe ori să-i ambiționeze suficient de mult încât să continue, în speranța că vor ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competițiile la care iau parte.

  Dacă fotbalul apare destul de des în vizorul arădenilor, despre judo nu putem spune același lucru. Prea puțini cunosc acest sport, nu mulți știu cât de greu este să te ambiționezi atunci când nu reușești să ajungi pe podium. Antrenamentele se fac zilnic, cantonamentele aproape în fiecare anotimp, slăbirile sunt cele mai grele părți în ciclul de pregătire, iar emoțiile dinaintea meciului te fac să rămâi de multe ori fără aer. Există sportivi arădeni care au făcut cinste orașului cu medaliile câștigate de ei la campionatele naționale și internaționale și printre aceștia de numără cea la care ne referim acum, Carolina Szabo.

  Sportiva din Ghioroc antrenată chiar de tatăl său, Carol Szabo, a dat dovadă încă de la primii pași pe tatami că este altfel. Încă de când a îmbrăcat pentru prima dată kimono-ul și a început să se antreneze cu toții au văzut în ea un talent extrem de mare care merita exploatat. A ajuns în scurt timp la competiții și s-a făcut remarcată încă de la început prin stilul ei unic. Era diferită din toate punctele de vedere și nu îi era frică de niciun adversar. De la an la an, dintr-un cantonament în altul, Carolina a început să câștige medalie după medalie, fiind campioană de nenumărate ori chiar și în competițiile unde avea ca adversare fete cu câțiva ani mai mari ca ea.

  Pot spune că tânăra care acum are doar 14 ani a fost un exemplu de urmat chiar și pentru cei mai mari ca ea. Dădea dovadă de profesionalism la fiecare antrenament, purta kimono-ul cu atâta mândrie încât îți era ușor să înțelegi că este făcută pentru acest sport și că după ce crește mare o să ajungă departe. Toți știam, toți ne bucuram pentru ea și speram că ne va reprezenta mai departe și așa a făcut. După campionatul național de anul acesta, competiție care s-a desfășurat la Brașov și unde Carolina a ocupat treapta a II-a a podiumului, aceasta a fost convocată la Lotul Olimpic Român de la Cluj Napoca, acolo unde o va avea aproape pe Andreea Chițu, Corina Căprioriu și mulți alții care au reușit să reprezinte țara noastră în toată lumea, cu rezultate fantastice la Jocurile Olimpice.

  Pentru Carolina, judoka arădeană de doar 14 ani, urmează să înceapă o nouă etapă a vieții, una plină de surprize, dar care a fost așteptată de toată lumea care a fost lângă ea încă de la primii ei pași pe tatami. Aceasta este deja o mândrie pentru Arad și cu siguranță cariera sa sportiva va fi una impresionantă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.