ExclusivPrins băut la volan, iertat de judecători cu doar o „suspendare”, un consilier local din Hălmagiu a recidivat și a „stricat” etilotestul cu o alcoolemie de 2,47

  de O. Peniță | 26 May 2022, 9:58 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Poate că nici nu luam în seamă subiectul, având în vedere că nimic nu e mai banal în România (implicit și în Arad), decât să conduci, undeva pe drumuri publice, beat turtă, iar când te prinde Poliția să o rezolvi „amical”, că deh, la „țară”, toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Însă, cu un simplu click pe Google, nu am putut să nu aflăm că un consilier local (la vremea respectivă, în 2019), șef al Ocolului Silvic Codrii Iancului Hălmagiu, a fost prins băut la volan și „încărcat” cu un dosar penal.

  Bineînțeles, a urmat o trimitere în judecată, iar la Judecătoria Gurahonț magistrații au apreciat că, fiind la prima abatare, domnul Cosmin Adrian Groza, merită să fie „iertat” cu o condamnare de un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar cu termen de supraveghere de doi ani.

  sentinta Judecătoria Gurahonț

  Ei bine, sub „supravegherea” de doi ani, „omulețul” a fost cuminte, mai ales că și-a și recunoscut fapta – drept pentru care a avut parte de clemența judecătorilor. Cu „securea deasupra capului” n-a mai fost prins băut și nici alte tâmpenii nu a făcut. Ce să vezi, însă. În urmă cu o lună, țuiculița a „lovit” din nou. Domnul consilier (deși nu mai este la această oră în funcție, tot consilier o să îi spunem – ca și la miniștri după încheierea mandatului…) a forțat din nou barierele legii, luându-se după cap din nou cu Bachus, dar de această dată crunt. A fost prins băut la volan, de agenții de la Poliția Brazii, cu o alcoolemie care îl situează ușor în topul „politicienilor” beți criță, adică nu mai puțin de 2,47 la mie.

  Practic, la alcoolemia pe care o avea în sânge, domnul Groza nici nu credem că mai vedea drumul, darămite pe polițiștii care îl așteptau la colț. Ce urmează? Dosarul penal, trimiterea în judecată și… probabil o nouă condamnare. Nu de alta, dar pădurarul șef de ocol a demonstrat că e mai mult frate cu alcoolul și condusul pe drumurile publice (bine că nu a accidentat pe cineva!), decât cu natura pe care o „administrează”.

  Și să încheiem cu îndemnul (ni-l imaginăm) polițiștilor care l-au „agățat” pe domnul Groza:  Circulați cu atenție! Nu consumați alcool la volan. Viața are prioritate!

  P.S. Nu putem să nu amintim și un alt aspect, care demonstrează în mod clar că domnul consilier are o problemă, în general, cu legea.

  Comunicat ANI: „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), societatea comercială Ocolul Silvic Codrii Iancului S.R.L., în cadrul căreia Cosmin Adrian Groza a deținut funcția de șef ocol și administrator, a încheiat un contract de prestări servicii silvice cu Primăria Comunei Hălmagiu, în baza căruia societatea a încasat suma de 24.288,18 lei. Agenţia Naţională de Integritate  a decis că Cosmin Adrian Groza a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Potrivit acestuia, „consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.” Astfel nu a mai ajuns consilier local…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.