duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Care sunt cifrele pandemiei în județul Arad. Câte persoane sunt în carantină sau în izolare, câte au ieșit sau câte amenzi au dat autoritățile

  de Special Arad | 4 aprilie 2020, 4:54 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Comunicat. La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9:00, 249 persoane.  Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 144. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1070, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1557.

  Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1490 de persoane și 21 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 74 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 120.500 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

  În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 4000 lei.

  Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 44 de cadre și 22 mijloace auto,   au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 3.04.2020, ora 7.00 – 4.04.2020, ora 7.00) 1098 persoane, întocmind 18 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 40.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

  De asemenea, autoritățile reamintesc tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Se recomandă tuturor informarea doar din surse oficiale. Totodată, autoritățile amintesc faptul că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Cu toții suntem rugați să râmâneți în casă, pentru siguranța noastră și a celor dragi!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.