duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Card bancar folosit fără drept, furt de acumulatori, ordin de protecție încălcat și alte infracțiuni în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 10 ianuarie 2023, 2:49 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) anunță în comunicatul din 10 ianuarie reținerea unui arădean pentru 24 de ore deoarece a încălcat ordinul de protecție, emiterea unui alt ordin de protecție provizoriu la Vladimirescu, cercetarea unei femei din Sântana pentru că a utilizat fără drept, de mai multe ori, un card bancar găsit, cercetarea unui bărbat din Ususău acuzat de furt de acumulatori, precum și infracțiuni rutiere.

  Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

  Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează un arădean de 26 de ani, care a încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Arad pe numele său, în data de 17 noiembrie 2022. Din cercetări a reieșit că cel în cauză, la intervale de timp diferite, s-ar fi apropiat la o distanță mai mică decât cea prevăzută în ordinul de protecție de persoana vătămată. Totodată, i-ar fi trimis mesaje vocale de amenințare, printr-o rețea de socializare. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție.

  Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii din Vladimirescu

  Pe numele unui bărbat de 48 de ani, din Vladimirescu, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Acesta, pe fondul consumului de alcool, ar fi provovat scandal, ar fi distrus o ușă din casă și și-ar fi amenințat soția. Bărbatul este cercetat penal pentru amenințare și distrugere.

  Card bancar, folosit fără drept

  Polițiștii orașului Sântana au identificat o femeie de 32 de ani, din localitate, care, în ziua de 26 decembrie 2022, ar fi găsit un card bancar, pe care l-ar fi utilizat de mai multe ori, fără drept. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

  Reținut pentru furt de acumulatori

  Polițiștii orașului Lipova au depistat, în localitate, în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, din Ususău, bănuit de săvârșirea de infracțiuni, în timp ce deținea în autoturismul personal, 12 acumulatori de diferite modele și mărci.

  Din cercetări a reieșit că acumulatorii ar fi fost sustrași din Gara Milova. Totodată, asupra bărbatului au fost găsiți 1.423 de lei. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat magitsraților Judecătoriei Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului.

  Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

  În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 39.000 de lei, dintre care 42 pentru depășirea vitezei legale de deplasare în localități și în afara acestora.

  Au fost reținute 7 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări”, menționează IPJ Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.