Caravana Docuart aduce documentare românești la Cinema Arta, vineri și sâmbătă

  de Special Arad | 19 April 2017, 2:02 PM | Cultură

  0

  Caravana Docuart aduce 11 documentare premiate în cadrul București Docuart Fest la Cinema Arta din Arad, în perioada 21-22 aprilie. O parte dintre proiecții vor aduce în fața publicului arădean regizori și protagoniști ai producțiilor care vor purta discuții interactive cu cei prezenți în sală.

  Caravana Docuart, ajunsă la a 4-a ediție, poposește în acest an pentru prima oară la Arad. Evenimentul debutează vineri, 21 aprilie, cu proiecția unui film prezentat în premieră în cadrul Caravanei, Pădurarul (R. Norbert Fodor*). Filmul invitat în Caravană are ca subiect povestea lui Lucian, fiul unui fost pădurar care este nevoit să-și părăseasca casa din cauza defrișărilor.

  17951538_1887286511540162_4157342491223637845_n

  Proiecțiile continuă cu 3 filme recente, studențești: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R.: Alex Pintică) – despre autorul care nu mai poate fi deosebit de artist -;  Stories in Tea Cups (R.: Mirona Radu) – mici felii din viața cotidiană a chinezilor -; 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore*) – un documentar realizat pe străzile Belgradului. De la ora 20:00, spectatorii sunt invitați într-o călătorie antropologică prin muzica românească de azi vizionând 100 de Movile, în regia lui Max T. Ciorbă. Ultima proiecție de vineri vă prezintă de la ora 21:00, primul documentar realizat de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Ultimul căldărar, film care spune povestea lui Geo, un tânăr căldărar din satul Corcova.

  Sâmbătă, proiecțiile încep de la 16:30 cu Perfection is Forever, o co-producție cu Marea Britanie, în regia Marei Trifu. Apoi, programul continuă cu un fragment de viață din sânul minorității rrome în Angela (R. Botond Pusok). De la 17:30 va fi proiectat Human Places (R.: József László*), un film care vorbește despre spațiul propriu pe care oamenii și-l creează într-un oraș. Despre cum e să fii fiul nerecunoscut al marelui sculptor Constantin Brâncuşi, ne spune prin filmul său – În căutarea tatălui pierdut – regizorul Ionuț Teianu, de la ora 19:00.

  in-cautarea-tatalui-pierdut

  Ultima proiecție de sâmbătă îl prezintă pe Rodion Roșca, părintele muzicii electronice românești, protagonistul filmului Imagini din vis* (R. Sorin Luca), câștigătorul marelui trofeu Docuart Fest 2016. După proiecție, Rodion va fi prezent în sală pentru a povesti cu cinefilii prezenți.

  Imagini din vis

  Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

  Intrarea în lumea documentarului este liberă.

  Parteneri: Centrul Municipal de Cultură Arad și CitiZenit.

  * proiecții urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu realizatorii

  Caravana_Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.