ExclusivCăprioare găsite moarte în zona Turnu! Posibil să fi fost otrăvite și numărul să crească

  de Andrei Fuliaș | 21 martie 2017, 11:11 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Un nou caz în care mai multe căprioare au fost găsite moarte pe câmp s-a petrecut luni, în județul Arad, în zona Turnu, pe fondul de vânătoare a unui anumit Mișcuța. Reamintim că în urmă cu doi ani, în zona Pecica au fost găsite moarte nu mai puțin de nouă căprioare. Totodată, în urmă cu aproximativ cinci ani, un alt caz a șocat opinia publică din județul Arad, atunci când peste 230 de căprioare au fost găsite moarte pe parcursul mai multor zile. Atunci, analizele au arătat că animalele au murit otrăvite.

  Acum însă, un număr de 17 căprioare au fost găsite moarte în zona localității Turnu. Este posibil totuși ca numărul leșurilor găsite să crească. Deocamdată nu se știu cauzele exacte ale morții acestor căprioare, dar există teorii conform cărora acestea ar fi putut fi otrăvite din cauza pesticidelor neomologate (multe dintre acestea chinezești) și mai ieftine folosite de fermierii din zonă. Aceste substanțe, care de fapt ar trebui să elimine doar rozătoarele de câmp, sunt atât de puternice încât provoacă și moartea căprioarelor.

  La fața locului, pentru a constata cele întâmplate, ieri, în câmp, au fost prezente echipe ale Poliției, Direcției Sanitar Veterinare și Gărzii Forestiere Oradea.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad a confirmat pentru Special Arad, în urmă cu doar câteva momente, cele întâmplate.

  „Efectuăm cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care murit animalele”, a explicat agentul șef adjunct Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

  Foto: Arhivă

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.