„Capharnaüm”, filmul libanez nominalizat la Oscar și marele câștigător la Cannes, în premieră la Cinema Arta

  de Special Arad | 18 martie 2019, 6:39 PM | Film

  0

  Traseul cinematografic prin lume continuă la Cinema Arta, iar vinerea aceasta (22 martie, la ora 20) ajunge la Arad un film tocmai în Orientul Mijlociu! Realizat în haoticele cartiere din Liban, filmul lui Nadine Labaki, „Capharnaüm / Capernaum – Haos şi speranţă”, prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare.

  Filmul a câştigat trei premii, inclusiv Marele Premiu al Juriului, la Festivalul de Film de la Cannes din 2018, unde s-a bucurat de 15 minute de ovații. De asemenea, a reprezentat Libanul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” la edția din acest an a Premiilor Oscar.

  Sinopsis:
  Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără experiență actoricească, spune povestea unui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole), a cărui aventură urmează să înceapă.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected]

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.