Update Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

  de Andrada Bobiș | 10 September 2022, 7:55 PM | Internaţional

  0

  Foarte multă tristețe în jurul Castelului Windsor din Berkshire, Anglia, acolo unde au fost depuse mii de flori și desene colorate de copii, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a care a murit pe data de 8 septembrie 2022.

  Castelul Windsor este înconjurat de o liniște și o atmosferă apăsată de regrete profunde venite din partea miilor de oameni, prezenți în jurul castelului.

  De la o oră la alta, oameni veniți din diferite colțuri ale lumii sosesc cu miile, unde continuu sunt depuse flori. Pe o plăcuță amplasată printre flori sunt transmise aprecieri pentru omagiile aduse și este comunicat faptul că toate acestea vor fi mutate în fiecare seară în interiorul castelului, în siguranță și așezate în jurul capelei St. George, urmând ca toate mesajele să fie păstrate în siguranță și oferite familiei regale pentru a fi citite.

  Palatul începe să se pregătească parcă pentru înmormântarea ei aici, în Windsor, care a și fost reședința ei principală în ultima vreme. Se pare că în aceeași zi cu înmormântarea, sicriul reginei va fi dus la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor pentru slujbă, apoi regina va fi înmormântată în capela memorială a Regelui George al VI-lea din Capela St. George – o anexă la biserica principală.

  Castelul Windsor era locul preferat al Reginei Elisabeta a II-a. În fiecare weekend, regina prefera să vină în acest loc și tot aici primea şi vizitele oficiale sau pe cele private ale diferiților şefi de stat sau miniștri.

  Înmormântarea în sine va avea loc la 10 zile după moartea ei, însă cel mai probabil, conform unor surse, înmormântarea reginei va avea loc luni, 19 septembrie.

  Update

  Data înmormântării a fost confirmată oficial. Aceasta va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 11:00.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.