Când se vor finaliza lucrările la noul sediu al Palatului Copiilor





Exact luna aceasta, în urmă cu un an, inspectorul școlar general, Claudius Mladin, anunța cu regret că lucrările la noua clădire destinată Palatului Copiilor aveau să întârzie cel puțin încă doi ani, poate chiar patru, întrucât nu mai existau fonduri pentru continuarea construcției. Într-adevăr, perioada următoare a însemnat o stagnare a șantierului, aflat chiar lângă contrastantul sediu nou-nouț al Inspectoratului Școlar, care ia ochii oricui trece prin zonă (ca o paranteză, nu putem să nu ridicăm o sprânceană pentru prioritățile pe care le are Guvernul când vine vorba de direcționarea banilor încolo și încoace…).
Revenind la Palatul Copiilor, instituția stă acum în chirie în vechiul sediu de pe Bulevardul Revoluției, căci clădirea istorică a fost retrocedată (în 2004). Copii participă la cursurile extrașcolare de la Palatul Copiillor într-o clădire care, treptat, începe să ajungă într-o avansată stare de degradare, căci – deh – Ministerul nu a avut bani pentru ei. În plus, un alt motiv pentru întârzierea lucrărilor a fost greutatea cu care s-a realizat mutarea unui cablu de înaltă tensiune, responsabilitate a companiei Enel care presupunea și o branșare la conducte noi.
Recent însă, ce vedem? Doi muncitori la șantierul de pe strada Miron Costin (zona Casei Sindicatelor). Ne-am emoționat nevoie mare și am sunat la Inspectoratul Școlar Județean să aflăm câți bani au fost alocați anul acesta de către Guvern și cam câți bani mai sunt necesari pentru finalizarea lucrărilor.
Reprezentanții ISJ Arad ne-au informat astfel că din suma de 17.819.000 lei la care se ridică totalul investiției, până la ora actuală, Guvernul a alocat 7.803.000 lei, din care anul acesta au fost trimiși 15.000 lei (cam puțin, opinăm noi). Așadar, mai este nevoie de 10.016.000 lei pentru ca noul sediu să fie gata. Întrebați fiind când preconizează, în acest ritm, finalizarea lucrărilor, aceștia ne-au specificat optimiști că, în funcție de finanțare, în noiembrie 2019, deci doar cu o lună întârziere față de data prevăzută în autorizația de construire.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)