ExclusivCând medicul te sună să-ți spună că ți-a murit fratele, tu te pregătești de înmormântare, iar apoi afli că totuși e viu. O poveste ireal de reală, de la Spitalul Județean Arad

  de Andrei Fuliaș | 21 mai 2019, 2:00 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Stăm de minute bune și ne minunăm, ne punem întrebări și ne e destul de greu să începem să scriem. Efectiv ne „doare” mintea (și o să vă doară și pe dumneavoastră!…), încercând să ne dăm seama cum s-a putut întâmpla o așa grozăvie!?

  Ei bine, s-a putut întâmpla, iar sursele noastre spun că n-ar fi prima oară când astfel de lucruri se întâmplă în cadrul Spitalului Județean Arad, căci despre această instituție este vorba în ceea ce urmează să scriem în rândurile de mai jos.

  Suntem sunați de o cunoștință, nici n-are importanță cum se numește, dar oricum dorim să-i protejăm identitatea, care ne spune niște lucruri ce ne lasă efectiv cu gura căscată. Dar căscată larg de tot. E o întâmplare care pare desprinsă din „filmele cu proști”, vorba românului atunci când este uluit.

  „Ieri dimineață (luni), în jurul orei 6… 6 și ceva, doamna doctor David – cred că Annamaria o mai cheamă, de la Gastroenterologie l-a sunat pe tatăl meu. Fratele tatălui meu a fost internat pe această secție. Deci, doamna doctor l-a sunat pe tatăl meu să-i spună – poate nu exact cu aceste cuvinte, însă încerc să vă redau discuția cât de bine pot – că fratele lui a intrat în comă, că îi pare rău că nu s-a mai putut face nimic pentru el. I-a transmis tatălui meu condoleanțe și i-a spus că pacientul mai trebuie să rămână vreme de vreo două ore în salon, că așa sunt procedurile. Apoi i-a spus că trebuie să meargă să dea o declarație prin care să spună că nu mai e nevoie de autopsie, cunoscându-se cauzele decesului. Totodată, i-a spus că astăzi (marți), pe la ora 6, putem să mergem după el”, ne povestește nepoata bărbatului internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Până aici totul pare normal. Este o situație în care pacientul a decedat, iar medicul empatizează cu familia, sunând să-și prezinte scuzele că nu a putut face mai multe pentru el și să își prezinte condoleanțele.

  Mai departe, familia s-a pregătit, creștinește, de înmormântare, a luat legătura cu o firmă de servicii funerare și s-a pregătit să meargă la spital să-și ridice mortul. Însă ceea ce urmează o să vă lase cu gurile căscate și, probabil, cu un sentiment de revoltă.

  „Am mers la Kuki (n.red. – îi putem da numele, fiindcă la cât este de cunoscut în Arad, nu-i mai facem noi reclamă acum), am plătit tot ce era de plătit, am ales tot ce era de ales. Am rezolvat tot ce trebuia să rezolvăm și ne-am întors la spital unde am aflat, cu stupoare, că fratele tatălui meu trăiește, de fapt. Am aflat că acesta este la terapie intensivă, evident, în stare gravă, dar că nu murise. Am înțeles că făcuse un stop… probabil cardio-respirator și că a fost resuscitat. Nici nu știu să vă spun cum ne simțim. Este revoltător. Este de neconceput, aș zice. Oricui povestim, prima oară pufnește în râs, apoi are o reacție de revoltă. Este incredibil”, ne-a mai povestit nepoata bărbatului declarat decedat și care de fapt era viu. În stare gravă, dar viu.

  În consecință, am luat legătura și cu reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a vedea care este poziția acestora cu privire la cele întâmplate.

  „A avut loc o convorbire telefonică între medicul curant și aparținători, în care medicul i-a înștiințat despre starea critică a pacientului și despre faptul că șansele de supraviețuire sunt minime. Totodată, medicul le-a explicat și care sunt procedurile ce trebuie urmate, în cazul în care survine decesul”, ne-au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mă Andrei, te-ai cam grăbit cu articolul ăsta și-ai aruncat prematur cu noroi către cei de la ,,județean”. Oamenii și-au făcut corect datoria, însă membrii familiei ,,decedatului” au înțeles altceva. Inainte de a da șuturi în fund cuiva, te sfătuiesc să te documentezi mult mai bine, că altfel le poți lua tu.

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Nu e prea profesional dar probabil a fost o neintelegere sanatate si sa ii dea dumnezeu zile la bolnav!oricum se stie ca medicii buni pleaca in strainatate e criza de personal medical asistente si medici o sa ajungem cand nu te va mai suna nimeni ca or sa fie plecati cu totii romanul vrea drepturi dar nu se intreaba daca sunt conditii e supraincarcata schema in spitale dar o sa fie si mai rau pt ca nu exista ieftin si bun !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.