Când febra campaniei îți pune bunul simț în carantină, sau cum să te lauzi cu un proiect care încă nu există ca să-ți apară iar chipul în presa de casă

  de Raluca Medeleanu | 28 mai 2020, 5:50 PM | Administraţie | Politikos | Topic special

  1

  comunicatul emis de partid și „proiectul”

  După ce Primăria municipiului Arad anunța în decembrie 2018 că a câștigat proiectul din fonduri europene prin care intenționează să facă un nou pod peste Mureș, ca o prelungire a străzii Andrei Șaguna, vestea a fost prilej de laudă cu fiecare ocazie pe buzele primarului de atunci, Gheorghe Falcă, iar acum „ștafeta” a fost preluată de viitorul favorit al urbei, Sergiu Bîlcea.

  Miercuri, mai multe ziare arădene au preluat automat un comunicat de presă emis de partidul PNL care anunța, cu mare fast și mândrie, prin cuvintele citate ale lui Bîlcea, dar și ale viceprimarului Bulbuc, cum că noul pod a ajuns la faza de proiectare. Alături de comunicatul în sine am primit și noi pe mail niște poze, dintre care una care „clocotea” cu încredere: cei doi membri de partid, alături de „echipa de proiectare”, indicând cu degetul cu toții către proiectul tehnic despre care Bîlcea ne tot vorbea în textul atașat.

  Inițial am dorit să transmitem și noi ca simplă știre informativă acest nou pas către înfăptuirea podului, însă am vrut să adăugăm mai multe informații, căci cele din text erau aceleași cu cele pe care le-am mai anunțat în articolele din trecut. Astfel, am trimis o solicitare către Primăria municipiului Arad, instituția responsabilă cu aceste demersuri și nicidecum către domnul Bîlcea, care nu prea am înțeles ce legătură are cu proiectul încât să fie scos în față, exceptând doar rolul său de lider politic al partidului care se află la putere. Într-o lume pur teoretică și, dacă vreți, utopică, administrația unui oraș nu se îmbină cu politica.

  Răspunsul Primăriei municipiului Arad ne-a sosit astăzi și ne-a făcut lumină asupra situației în fapt: nici vorbă de existența proiectului tehnic, el încă nu a fost nici plătit, nici măcar redactat, căci firma proiectantă nu a fost contractată încă, iar cei cu care s-au pozat cei doi politicieni menționați mai sus sunt echipa de proiectanți care „pregătesc doar terenul”. Păi și planșele din imagine? Nu sunt ele tocmai proiectul tehnic despre care era vorba în comunicatul partidului? Nici vorbă. Ele sunt, în fapt, doar „scoase de la naftalină”, fiind aceleași planșe pe care le-a scos la defilare și Gheorghe Falcă în 2018, ca parte din studiul de fezabilitate.

  Așa că ce am fost anunțați miercuri, mai exact? Unde este noutatea? Că au mers să mai vadă încă o dată terenul unde urmează să fie construit podul. Atât. Nimic mai mult. Pentru un drum de 15 minute cu mașina, arădenii au trebuit să cadă pe spate. Aplauze frenetice. Cortina cade. Se apropie campania, mon cher.

  Ce am aflat totuși despre proiectul tehnic care, momentan, încă nu există

  Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a informat că la ora actuală încă este în desfășurare procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic.

  „Suntem în etapa de evaluare a ofertelor. La sfârșitul lunii iunie ar trebui să desemnăm câștigătorul acestei proceduri. Acesta va avea la dispoziție 6 luni de zile pentru elaborarea proiectului tehnic. Procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor va fi demarată la începutul anului viitor. Respectând acest calendar, lucrările ar putea începe cel târziu în luna iunie a anului viitor”, ne-a declarat Ralu Cotrău de la Primăria Arad.

  Așa că stați pe aproape, la sfârșitul lunii iunie ni se va mai reaminti încă o dată despre cele 50 milioane de euro pe care municipalitatea le-a câștigat în urmă cu doi ani. Vom primi și poze frumoase.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.