Când e cald, e prea cald, când e răcoare e… grindină! Ce vreme ne așteaptă în acest weekend

  de - | 10 iulie 2020, 9:12 AM | Regional

  0

  Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) vineri, 10 iulie, în ţară, valorile termice vor continua să crească, astfel că în cea mai mare parte a teritoriului vremea va fi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării, cu maxime termice ce se vor încadra între 28 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată.
  (…)

  Sâmbătă se anunţă tot cald. Vremea se va menţine călduroasă, iar pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculară, cu disconfort termic în creştere. În vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, îndeosebi în a doua parte a nopţii vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi averse.

  (…)

  De duminică, vremea schimbă foaia. Conform ANM, se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în sud-est, cu disconfort termic ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi în extindere treptată, ziua în jumătatea de nord-vest a ţării, iar seara şi noaptea şi în celelalte regiuni. Cerul va avea înnorări temporare şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Izolat vor fi condiţii de grindină.

  Citeste mai multe pe adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.