vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Camion frigorific, care transporta zeci de porci, dar fără vreun document, depistat la Chișineu-Criș. Porcii au fost sacrificați și îngropați, iar șoferul amendat

  de Special Arad | 24 decembrie 2019, 11:37 AM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. În data de 23.12.2019, un echipaj de poliție a oprit în trafic pe raza orașului Chișineu Criș o mașină dubă frigorifică, care era încărcată cu 51 capete suine neidentificate, a căror proveniență nu se cunoștea, neexistând documente în acest sens. Mașina era înmatriculată în Italia, nefiind autorizată sanitar veterinar pentru transport animale vii.  O echipă de la Direcția Sanitară  Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad s-a deplasat si a constatat aceste nereguli, ca urmare au  fost confiscate toate cele  51 capete de tineret porcin, care au fost ucise și îngropate într-un loc autorizat sanitar veterinar. A fost dezinfectată mașina și tot perimetrul în care a avut loc manopera de ucidere.

  De remarcat că mașina era condusă de un cetățean din comuna Dragodana, județ Dâmbovița, comună în care evoluează pesta porcină africană, existând posibilitatea reapariției pestei porcine africane în județul Arad.

  Transportatorul a fost amendat cu suma de 7200 RON .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.