vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – Partener Enterprise Europe Network

  de Special Arad | 20 noiembrie 2018, 8:49 AM | Business | Știri Arad

  0

  Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad s-a alăturat consorţiului RO-BOOST SMEs, devenind partener în cadrul reţelei Enterprise Europe Network.

  Activitatea Consorţiului Ro-Boost SMEs se desfăşoară cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, prin programul COSME – program al Comisiei Europene dedicat competitivităţii întreprinderilor şi IMM-urilor şi programul ORIZONT 2020 – program al Comisiei Europene dedicat cercetării şi inovării.

  Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic şi Universitatea din Craiova implementează proiectul comun „Boosting Smart and Innovation-Driven Growth for Romanian SMEs”, mai târziu, alăturându-se şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad în cadrul Consorțiului.

  Enterprise Europe Network este o reţea europeană care a fost creată cu scopul de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) să îşi dezvolte potențialul inovativ în vederea creşterii competitivității și dezvoltării inteligente și durabile a afacerilor. Enterprise Europe Network este cea mai mare rețea de sprijinire a afacerilor şi cuprinde peste 600 de organizaţii din ţări europene, dar şi alte continente, care oferă servicii precum:

  •  Consiliere cu privire la politici, reglementări legale și programe de finanțare europene
  •  Acces la finanțare (venture capital, vouchere, equity funds etc.)
  •  Internaționalizare (informații despre piețe din Europa și țări terțe – business intelligence)
  •  Parteneriate pentru proiecte internaționale de cercetare și dezvoltare
  •  Facilitarea inovării și a transferului tehnologic transnațional
  •  Dezvoltarea de parteneriate de afaceri transnaționale
  •  Dezvoltarea capacității de management al inovării.

  „Platforma Reţelei Enterprise Europe Network (http://een.ec.europa.eu) a fost creată cu scopul de a facilita încheierea de parteneriate între entităţi din Uniunea Europeană, dar şi din alte continente şi reprezintă poarta de acces pentru afacerea dumneavoastră pe pieţele internaţionale de dezvoltare”, anunță Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

  Mai multe detalii se pot regăsi accesând pagina web: http://www.eenroboost.ro/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.