vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Căline, Căline, prosteala nu ține… Știm că ai scaun nou, dar simțim că pute tare

  de Lucian Dănilă | 15 iulie 2019, 8:07 PM | Sport | Topic special

  3

  Călin Bibarț vorbește de câteva săptămâni de pe un alt scaun… Alt scaun, același caracter. Doar că ne-am cam obișnuit ca cei care vorbesc de pe acel scaun să lase în urma lor un miros pestilențial. Adică pute, chiar pute rău…

  Noi am scris de ne-am plictisit despre stadionul „Francisc Neumann”. Ghinionul meu este că i-am și prins într-o zi la lucru, iar faptul că nu mergea semnalizarea la camionul care căra nu știu ce materiale, singurul camion de prin zonă, m-a făcut să și dau cu mașina în gard. Noroc că nu a fost finalizată lucrarea și m-am oprit în gardul din plasă verde, astfel pagubele au fost minuscule.

  Am scăpat de Falcă și credeam că le vine mintea la cap celor de la Primărie, dar m-am înșelat. Spiritul europarlamentarului a intrat până în ADN-ul celor care i-au stat aproape, astfel că și ei continuă aceeași placă.

  Astfel, cei de la Uniunea Salvați România s-au gândit să facă un pas în plus față de semnalele pe care le-am tot tras în cei cinci ani de când au început lucrările la stadion.

  USR a organizat o conferință de presă având ca subiect neregulile de la stadionul „Francisc Neumann”. Deputatul Sergiu Cosmin Vlad și Florin Stana ne anunță că au avut acces doar la documentația tehnică a proiectului. USR chiar merge în instanță pentru a afla secretele privitoare la (ne)munca la acest stadion.

  usr

  „Conform prevederilor publicate pe SEAP de Primăria Arad, câștigătorul licitației organizate în 2013 (n.a. firma Tehnodomus) trebuia să execute un stadion cu tribune, peluze, acoperiș, instalații, echipamente, parcări, căi de acces, tabelă, siglă și altele. Acum, constructorul afirmă că a executat 99% din lucrare, iar Primăria a achitat aproape în întregime suma contractată. Documentația tehnică existentă în arhiva Primăriei și pe care am studiat-o acum un an, prezintă de asemenea stadionul cu tot ce trebuie pentru a fi funcțional. Nu înțelegem așadar de ce spune constructorul că lucrarea este gata, când se observă că stadionul este doar pe jumătate finalizat.

  Dorim să putem studia contractul, eventualele acte adiționale, precum și plățile făcute de municipalitate, împreună cu documentele aferente: facturi, situații de lucrări, recepții. Doar din contract putem afla exact ce anume avea de făcut constructorul, la ce termene, ce penalități avea de achitat pentru întârziere. Nu ne vom opri și vom insista până vom găsi răspunsul la aceste întrebări: de ce nu a fost nimeni tras la răspundere pentru întârziere, de ce nu a protejat administrația interesele orașului, de ce s-a modificat acoperișul cu unul mult mai ieftin (a fost diminuat și prețul, în consecință?), cât ne va mai costa lucrarea și când poate fi ea finalizată? Așteptăm să ni se comunice de către autorități data și locul unde vom putea studia contractul și toate actele solicitate, împreună cu o declarație a celor doi primari, care să certifice că ne-au fost puse la dispoziție toate documentele. Abia atunci ne vom retrage plângerea”, spun cei de la USR.

  Aici intră în scenă Călin Bibarț, cel care ne vorbește de pe scaunul urât mirositor moștenit de la Falcă.

  Conform colegului meu de breaslă de la sportarad.ro, Călin Mnerie, Bibarț, întrebat despre arena din Vlaicu care riscă să intre în Guiness Book ca cea mai mică arenă din lume construită în cea mai lungă perioadă de timp, spunea următoarele:

  „Păi cum să vă spun eu asta dacă nu știm când ne dă CNI-ul banii și dacă o să-i mai primim? Sau după ce Guvernul își asumă să ne comunice că a retras finanțarea. Dar de ce la bazinul de polo s-a putut, deși și acolo a trebuit să se schimbe Guvernul, în 2015, și aici nu se poate? Păi dacă la Târgu Jiu sau Alexandria s-au făcut stadioane din banii noștri, ai tuturor, de ce să renunțăm tocmai la Arad la ei? De unde vreți să scot eu de la bugetul local cele 2,5 milioane ce trebuiau să vină de la CNI?”(sportarad.ro, astăzi 15 iulie 2019).

  Căline, Căline, prosteala nu mai ține… Când a fost semnat contractul cu Tehnodomus, nu s-a vorbit nici o secundă despre banii de la CNI. Iar dacă tot vine vorba despre banii de la CNI, lucrurile sunt și acolo foarte clare, în sensul că cei de la Tehnodomus trebuiau să finalizeze lucrarea, ceea ce avea de făcut, Primăria trebuia să cedeze apoi stadionul spre Compania Națională de Investiții, iar cu cei 2,5 milioane de euro urma făcut gazonul și o parte din instalația de nocturnă.

  Dar cei de la Tehnodomus s-au tot plâns că în cei 4 ani a plouat, a bătut vântul, a jucat Simona Halep la Roland Garros, fetița macaragiului a avut examen de capacitate, vopsitorului i-a căzut lanțul la bițiglă, berea n-a fost bună că era amară, iar vreo trei muncitori au făcut toxiinfecție alimentară de la sandvișurile mâncate la soare. Astfel că lucrările nu s-au finalizat. Și acum o dăm cu CNI-ul.

  I-ați prostit pe Gyuszi Balint și Bogdan Apostu că în toamnă UTA va juca pe noul stadion, dar probabil nu le-ați spus și în care toamnă. Ne mor suporterii, îmbătrânesc jucătorii, se schimbă primarii, trec ani și anotimpuri, ne cresc copiii și stadionul tot nu e gata și nu aveți nici un răspuns la întrebările legate despre marea ctitorie a lui Falcă.

  Căline, Căline, nu-ți bați joc de noi, ci de tine. Noi ne-am călit și nici măcar așteptări nu avem, dar ne doare când ne crezi proști. Și suntem mulți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu va suparati, am si eu o intrebare la cre nu vrea nimeni sa-mi raspunda: Cum de e Bibart primar? In democratie nu e cu scrutin, cu hartii bagate in urna? Ca asa fac si eu o campanie, ma prezint ca si catindat(Caragiale dixit), si imi rog toate cunostintele sa ma voteze. Ies primar si in 3 zile renunt la fotoliu… Ce urmeaza? Unde e democratia atat de mult clamata?

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. POATE VA INTERESEAZĂ , La Ineu ,primăria a vândut unui condamnat penal pentru evaziune fiscală 1000 mp din curtea liceului ,prima școala românească (1920) pentru amenajarea la subsol a unei CRAME, la parter un RESTAURANT ,etajul 1 si mansarda HOTEL.Acest imobil se afla înconjurat de: Doua GRĂDINIȚE ,O CREȘĂ ,CĂMINUL DE FETE (INTERNATUL),SĂLILE DE CLASA ALE LICEULUI.PRIN ACEST MOD SE LEGALIZEAZĂ CONSUMUL DE ALCOOL IN SCOLI,TRAFICUL DE STPEFIANTE PROSTITUȚIA …..?Copiii intra la liceu prin curtea RESTAURANTULUI ,HOTELULUI !!! AȘTEPTĂM UN AL DOILEA CARACAL .?VA SCRIU IN NUMELE APESTE 100 dePARINTI SI A 21 Profesori.Acesta este un strigat de ajutor!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.