joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Călin, filă dintr-o poveste cu proști, noroi și mult gunoi. Sub preș… (ATAȘĂRI)   

  de Lucian Dănilă | 22 noiembrie 2016, 4:06 PM | Sport | Topic special

  1

  Călin Bibarț a anunțat ieri destituirea din funcția de șef al bazelor sportive din Primăria Arad a lui Marin Dugăeșescu, personajul care conduce de 12 ani acest serviciu aducând bazele sportive din Arad la stadiul de… daună totală.

  „Dugă” a ajuns să fie unul dintre personajele cele mai hulite din Arad în ultimele luni, iar acest lucru i s-a tras de la felul în care s-a prezentat terenul de pe arena Motorul la ultimele meciuri ale Bătrânei Doamne, de felul cum arată arena din Sânnicolau Mic, de cum a fost regazonată baza sportivă din cartierul Subcetate și multe altele. Toate acestea au făcut ca UTA să fie nevoită să se antreneze în Ungaria.

  Suporterii clubului UTA au cerut printr-un comunicat remis în urmă cu câteva zile demiterea de urgență a lui Marin Dugăeșescu din funcție. Noi, Special Arad, și fanii echipei UTA am cerut în mai multe rânduri demisia lui Dugăeșescu.

  Ce a spus Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, despre destituirea lui Dugăeșescu?

  „Decizia detaşării lui Marin Dugăeşescu pe un alt post nu a fost luată sub presiune publică, ci datorită faptului că superiorii săi nu au fost mulţumiţi de activitatea desfăşurată”

   

  Hai Călin, spune-ne că nu ai afirmat asta. Acum sincer, toți suntem proști și numai voi deștepți? În accepțiunea lui Călin Bibarț, este tot mai clar că doar ei sunt cei deștepți.

  Îi reamintim lui Călin Bibarț și superiorilor lui „Dugă” că acest personaj a exilat UTA și în urmă cu doi ani. În perioada decembrie 2014 – martie 2015, UTA a evoluat o singură dată pe iarbă pe vreun teren din municipiul Arad, fiind nevoită să se antreneze la Șiria. Dacă acum o comună din Ungaria oferă condiții mai bune de pregătire decât orice altă bază sportivă din municipiul Arad, în urmă cu doi ani Șiria, o localitate cu o populație de 8.000 de locuitori cu tot cu satele Galșa și Mâsca, oferea o arenă mai bună decât marele municipiu Arad. Așa este și în prezent, UTA urmând a disputa meciul cu Foresta, dacă se dispută în acest an, chiar la Șiria, Aradul neavând nici acum o arenă care să poată găzdui acest joc.

  ÎNTREBARE 1: Atunci, în martie 2015, nu erau nemulțumiți superiorii lui de activitatea desfășurată?

  motorul-1

  Căline, îți mai povestim și episodul din vara trecută. În urma unui alt articol al Special Arad, Dugăeșescu a fost umilit de Gheorghe Falcă într-o duminică dimineață pe arena Motorul în fața celor din conducerea clubului. UTA risca să nu primească dreptul de a juca meciurile din Liga a 2-a la Arad și mai erau doar șase zile până la startul campionatului! „Eu nu sunt vinovat”, se lamenta pe atunci „Dugă” în fața lui Falcă.

  duga-motorul

  ÎNTREBARE 2: Atunci, în 25 august 2015, nu erau nemulțumiți superiorii lui de activitatea desfășurată?

  Îți mai reamintim Căline că la începutul lunii noiembrie toate arenele din Arad erau inundate. Toate! Inclusiv cea de pe Șega, cu teren sintetic, acolo unde au venit ungurii cu autocarul echipei de polo. Îți reamintim Căline că înainte de rușinea cu Poli, UTA a câștigat „acasă” cu Clinceni printr-un gol marcat pentru că s-a oprit mingea în noroi. Îți mai reamintim că în vară, la meciul cu Voluntari, deși se anunța furtună, niciun utilaj de îndepărtare a apei de pe teren nu se afla la stadionul Motorul. Astfel că apa a fost îndepărtată cu burete, prosoape și ușa de la dulap. Dugăeșescu poate nu a văzut nici la televizor acele imagini…

  dugaesescu-demisia

  Toate acestea ne-au făcut ca la data de 4 noiembrie să îi cerem demisia șefului bazelor sportive din Arad. Apoi, la data de 16 noiembrie, la trei zile după rușinea cu ASU Poli, suporterii UTA i-au cerut și ei demisia lui Dugăeșescu, așa cum au făcut-o și în luna februarie 2016 și chiar în luna ianuarie 2012! Da, acum 4 ani, suporterii au criticat autoritățile din Arad și mai ales pe Marin Dugăeșescu, pentru că niciuna dintre arenele arădene nu erau practicabile, astfel că UTA a fost nevoită să meargă – la fel ca și acum – tot în Ungaria, acolo unde fanii arădeni au fost agresați de fanii lui Honved. Tot ca și acum, chiar și terenul sintetic de pe Șega era impracticabil și în luna februarie 2012.

  ÎNTREBARE 3: Atunci, în 28 februarie 2012, nu erau nemulțumiți superiorii lui de activitatea desfășurată?

  Căline, superiorii lui Dugăeșescu nu au fost nemulțumiți niciodată de el. Timp de 12 ani acest om nu a făcut nimic în această funcție, dar voi ați tăcut cu toții. Acum, a fost destituit tocmai la presiunea publică, la presiunea fanilor echipei UTA și a presei, tocmai pentru că aflându-vă în plină campanie electorală voi, conducătorii Aradului, v-ați gândit că acest „Dugă” ar putea fi o piatră de moară. Brusc v-ați trezit voi, superiorii lui Dugăeșescu, că omul nu își face treaba. NU ați făcut altceva decât să faceți pe plac plebei, așa cum ne vedeți voi, politicienii, la fiecare campanie electorală. Dacă nu era campanie, nimeni nu l-ar fi destituit pe Dugăeșescu. Brusc te-ai trezit Căline că nu ți-a plăcut cum a arătat terenul la meciul UTA – Poli.

  Dar cu Clinceni ți-a plăcut? Că și acel meci a fost televizat.

  Dar cu Voluntari a fost fain?

  Dar ce zici Căline, în martie cu Brașov a fost frumos terenul? Și acel meci a fost la televizor… Dar atunci nu erai viceprimar.

  Prin declarația pe care ai dat-o ieri, Călin Bibarț, nu ai făcut altceva decât să ignori pe toți cei 2.000 de oameni care au fost pe Motorul la derby-ul UTA – Poli, întreaga galerie a clubului UTA și pe toți cetățenii Aradului care se declară, de ani de zile, nemulțumiți de cum a fost investit banul public în arenele impracticabile ale acestui oraș.

  CITEȘTE ȘI:

  Suporterii pun autoritatile aradene la zid dupa ce UTA a fost in pericol la Mako, in Ungaria

   

  De ce nu se spune că Marin Dugăeșescu a fost destituit din funcția de șef la baze sportive tocmai la înțelegere cu voi și mutat într-o funcție poate și mai caldă, de director adjunct la o altă direcție? Tot cu aceeași remunerație…

  Dar tu, Călin Bibarț, încerci din nou să ne spui direct în față că suntem proști, așa cum ne-ai spus și atunci când ai afirmat despre stadionul „UTA – Francisc Neumann” cum că demolarea vechii arene a durat un an, iar construcția alți trei, asta după ce tocmai primarul tău, șeful tău, spunea că lucrările (deci nu construcția) durează 36 de luni (în traducere, 3 ani). Și atunci tot noi am fost cei care nu am înțeles. Care am dezinformat…

  bibart

  De când a fost numit viceprimar al Aradului, Călin Bibarț nu face altceva decât să ascundă sub preș gunoiul făcut de mai marii acestui oraș.

   

  operatiunea-1 operatiunea-2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.