Calificarea la turneul final Fed Cup Junior se joacă la Arad! Spania, Franța, Serbia, Estonia și România luptă pentru două „bilete”

  de Dan Lazăr | 25 iulie 2021, 3:09 PM | Sport | Știri Arad

  0

  European Summer Cups, un adevărat Fed Cup dedicat tenismenelor de 18 ani, își dispută una dintre cele patru grupe la Arad, între 28-30 iulie, pe terenurile CS UTA – TenisProfi.

  Vanessa Popa-Teiușanu, Lavinia Tănăsie și Anca Todoni au fost alegerile antrenorului Teodor Bolanu pentru a îmbrăca echipamentul tricolor în disputele ce vor avea loc săptămâna viitoare în orașul nostru.

  „Ne mândrim că din anul 2012 găzduim această competiție. De cele mai multe ori am purtat noroc echipei noastre naționale, însă la ultimele două ediții fetele nu au reușit să se califice la turneul final. Sperăm ca în acest an tricolorele să obțină calificarea. Această întrecere este un bun exemplu pentru copiii care practică tenisul, la noi în bază sau în general în Arad, de a vedea pe viu jucătoare care deja bat la porțile performanței”, ne-a declarat Ovidiu Fereștean, președintele clubului arădean, care este directorul de turneu.

  Pe zgura arădeană, alături de naționala tricoloră, vor mai păși naționalele din: Estonia, Franța, Serbia și Spania. Primele două clasate se vor califica la turneul final ce se va disputa în august la Granville (Franța), acolo unde vor mai ajunge și finalistele turneelor preliminare de la Zenica (Bosnia – Herțegovina), Most (Cehia) și Maglie (Italia).

  De remarcat că din naționala Franței face parte și numărul 2 mondial la junioare, Elsa Jacquemot. Franțuzoaica a jucat în această săptămână la Campionatul European individual din Elveția, unde a ajuns până în faza semifinalelor, cedând 7-5, 3-6, 2-6 cu Antonia Ruzic (Croația).

  Arbitrul principal al Summer Cup Arad 2021 este clujeanul Ioan Mărginean, tatăl baschetbalistei Gabriela Mărginean, care în aceste zile participă la JO de la Tokyo, alături de naționala 3×3.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.