vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Calendarul examenului de Evaluare Națională 2021. În județul Arad sunt organizate patru Centre Zonale de Evaluare a lucrărilor

  de Special Arad | 17 iunie 2021, 11:36 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  În perioada 22-25 iunie 2021, se va desfăşura Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a organizată în conformitate cu ordinele de ministru în vigoare, metodologiile și procedurile elaborate de Ministerul Educaţiei și Cercetării şi, respectiv, Ministerul Sănătăţii.

  Calendarul examenului de Evaluare Națională 2021 este următorul:

  7-11 iunie: Înscrierea elevilor

  11 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

  22 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă

  24 iunie: Matematica – probă scrisă

  25 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă

  29 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

  29-30 iunie – Depunerea contestațiilor (posibilitatea pentru depunerea contestațiilor: la unitatea de învățământ sau online -orele 16:00 – 19:00 în data de 29 iunie și între 8:00-12:00 în data de 30 iunie)

  30 iunie-04 iulie: Soluționarea contestațiilor

  04 iulie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

  Elevii vor susţine probele scrise în 87 centre de examen la care vor participa 2654 elevi, absolvenți de clasa a VIII-a.

  De asemenea, anul acesta, în județul Arad sunt organizate 4 Centre Zonale de Evaluare a lucrărilor, unde se vor corecta lucrările provenite din alt județ. În data de 18 iunie, va avea loc tragerea la sorț a președinților, vicepreședinților și a membrilor Centrelor Zonale de Evaluare.

  Centrele de examen vor asigura condiţiile igienico-sanitare impuse de Ministerul Educației și Ministerul Sănătăţii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul Sars Cov 2, şi anume:

  – acordarea pazei și asistenţei medicale pe toată durata derulării probelor scrise, pentru fiecare unitate de învăţământ;

  – parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitatea de învăţământ se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;

  – existența echipamentelor și materialelor de protecție;

  – purtarea obligatorie a măștii în incinta centrului de examen;

  – realizarea curăţeniei şi dezinfectarea sălilor, a grupurilor sanitare, a pardoselii, a obiectelor din sala de curs (pupitre/mese, scaune etc), aerisirea sălii, înaintea fiecărei probe scrise;

  Unităţile de învăţământ vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video-audio, respectând prevederile procedurilor în acest sens. Inspectorii şcolari vor fi prezenţi în centrele de examen în ziua probelor scrise pentru a monitoriza desfăşurarea examenului de Evaluare Naţionale.

  Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum 2 ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr 1526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea conditiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

  Pentru sesizarea eventualelor  fraude sau acte de corupţie, se poate apela gratuit la TELVERDE al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad 0800816257.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.