miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Călătoria președintelui american, Joe Biden, la Kiev, era în lucru de câteva luni. Rusia a fost anunțată cu câteva ore înainte de plecare

  de Special Arad | 20 februarie 2023, 7:29 PM | Internaţional

  0

  (foto: Caputră video- Kanal 13)

  Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a confirmat că delegația prezidențială a anunțat Rusia despre călătoria președintelui american, Joe Biden, la Kiev. Administrația SUA a precizat că informarea (cu rolul de a preveni orice escaladare a situației) Rusiei a fost făcută duminică dimineață, cu câteva ore înainte de plecarea de la Washington, susține BBC.

  Biden a fost informat în mod regulat cu privire la planurile călătoriei, inclusiv evaluările privind riscurile la care se supune, pe măsură ce planurile se apropiau de o concluzie. Discuțiile dintre Casa Albă și oficialii de la „cele mai înalte niveluri ale guvernului ucrainean” au contribuit la finalizarea planurilor de călătorie. „Acesta a fost riscul pe care Joe Biden a vrut să-l asume”, a precizat și directoarea pentru comunicare din cadrul Casei Albe, Kate Bedingfield. „Este important pentru el să apară, chiar și atunci când este greu, și și-a îndrumat echipa să facă acest lucru, indiferent cât de dificilă ar fi logistica.”

  Călătoria președintelui american Joe Biden la Kiev, luni,

  a fost învăluită în secret ca urmare a preocupările de securitate ridicate pe care le implică vizitarea unei zone de război activ. Sâmbătă seara, înainte de a pleca, Biden a ieșit la cină cu soția sa la Washington. Nu a fost văzut din nou în public până la sosirea la Kiev, luni dimineață, un secret bine păstrat timp de 24 de ore. Potrivit jurnalistului Jim La Porta, de la revista Rolling Stone, care a fost informat din timp despre această vizită și căruia i s-a cerut să păstreze secretul, președintelui american Joe Biden i s-a prezentat o „gamă de planuri” pentru această călătorie în Ucraina, inclusiv o întâlnire cu Volodimir Zelenski la granița polono-ucraineană sau în orașul Liov, în vestul țării.

  Călătoria era în lucru de câteva luni, a precizat consilierul prezidențial, dar vineri a fost luată o decizia de plecare. Discuțiile de vineri din Biroul Oval au fost punctul culminant a numeroase luni de muncă din partea unui grup restrâns de consilieri ai lui Joe Biden care au planificat călătoria pentru a coincide cu împlinirea unui an de la începutul războiului, precizează CNN.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.