Călătoria de 100 de ani… Mocănița Transilvaniei pornește din nou la drum

  de - | 3 august 2015, 8:14 AM | Naţional | Turism

  0

  Mocănița Transilvaniei împlineşte 100 de ani și cu această ocazie, iubitorilor de călătorie li se oferă ocazia de a se aventura cu mocănița pe ruta Teaca-Râciu.

  Voiajul cu locomotiva este programat în 15 și 16 august și include și o vizită la Castelul Teleki din Comlod.

  Plecarea are loc dinde la gara din Teaca, de unde se pornește în călătorie pe Valea Lupului.„ Ne plimbăm cu bătrâna mocăniţa între Teaca şi Râciu, vizităm muzeul ce-l amenajăm în gara din Teaca, degustăm celebrul vin de la Lechinţa, ne instalăm corturile într-o zonă faină tare, în Valea Lupului, unde-ţi auzi şi gândurile la cât de linişte îi, acolo mâncăm un gulaş la ceaun şi balmoş de la stânele din zonă, facem foc de tabără şi proiectăm filme, ne cântă un taraf tradiţional de pe câmpie și vizităm Castelu’ lu’ Teleki din Comlod”, declară organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

  Pentru călătorie există 100 de locuri disponibile iar cei care vor să participe trebuie să își aducă cortul și, eventual, saci de dormit.

  Prețul unei călătorii este de 50 de lei iar cei care doresc să devină membri ai Asociației Mocănița Transilvaniei vor achita minim 100 lei.

  Asociația Mocănița Transilvaniei a luat ființă în anul 2014, când un grup de voluntari, a început demersurile pentru a promova călătoriile cu trenul cu abur între Teaca şi Râciu şi totodată pentru a afla starea celor 70 km de cale ferată între Târgu Mureş şi Râciu, respectiv Teaca – Lechinţa, intraţi în conservare.

  Scopul acesteia este de a realiza acţiuni prin care să asigură un viitor trenului mic din Câmpia Transilvaniei și de a înregistra mocănița în Patrimoniul Național.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.