Călătoria cinematografică a anului 2019 începe în forță la „Arta”

  de Special Arad | 16 ianuarie 2019, 1:12 PM | Cultură | Film

  0

  Cinematograful Arta își redeschide porțile și în luna ianuarie ne oferă șase filme, primele trei chiar în primele trei zile, începând de mâine.

  Călătoria cinematografică a anului 2019 începe joi, 17 ianuarie, de la ora 20, cu proiecția celui mai recent film în regia lui Gaspar Noé, Climax”, un film care este în sine o călătorie hipnotică fără întoarcere: de la transă hedonistă la incursiune în iad. „Climax” a fost proiectat în cadrul celei de-a doua ediții „Les Films de Cannes à Arad“ și a lăsat publicul arădean cu gura căscată, a fost catalogat de critică drept „o țăcăneală”, așa cum era de așteptat din partea lui Noé și a fost iubit sau detestat, dar nu a rămas indiferent nimănui. Un film visceral, senzorial, cu mișcări halucinante de cameră și un soundtrack amețitor (compus de muzicianul Daft Punk, Thomas Bangalter) care îmbină dansul, drogurile și împinge limitele percepției.

  Vineri, 18 ianuarie, de la aceeași oră, ne delectăm cu prima premieră a anului, mult-așteptatul film al lui Lars von Trier, „The House That Jack Built” (Casa pe care Jack a construit-o). Horror psihologic și operă de artă deloc entertaining, „The House That Jack Built” pendulează între expozeu intelectualist, sublim și cinic și ne prezintă traseul unui sofisticat criminal în serie, pentru care fiecare crimă este o adevărată operă de artă.

  Primul weekend de filme din ianuarie (sâmbătă, 19 ianuarie, ora 20) se încheie tot la înălțime cu o poveste de dragoste de dincolo de Cortina de Fier și totodată o nouă premieră la Cinema „Arta“ – „Cold War” (Războiul rece), în regia polonezului Pawel Pawlikowski, selecționat pentru întâia dată la Cannes și câștigător al premiului pentru regie. Pawlikowski a fost premiat și de către Academia Europeană de Film pentru regie și cu încă patru premii, printre care și cel pentru cel mai bun film european al anului. 

  Best of x 3

  Programul de filme din luna ianuarie este completat și de redifuzări ale celor mai apreciate filme (BEST OF) difuzate la Cinema Arta în ultimii doi ani. Pe lângă „Climax”, în cadrul acestui program din luna ianuarie vor mai rula și unul dintre cele mai apreciate filme românești din 2017, creditat deopotrivă de critică și cu un real succes în rândul publicului, „Un pas în urma serafimilor”, în data de 24 ianuarie, ora 20, precum și savuroasa satiră socială marca Haneke, „Happy End” (Final fericit), în data de 31 ianaurie, ora 20.

  „Dogman” – în premieră în cinematografele din țară, inclusiv la Arta


  Foto: filmaster.com

  Una dintre revelațiile anului trecut, Dogman” (Frizerul de câini), în regia italianului Matteo Garrone, va avea premiera în cinematografele din țară, precum și la Cinema Arta, în 25 ianuarie, ora 20. Câștigător al premiului pentru Cel mai bun actor la Cannes, Dogman este „unul din cele mai delicate (şi amuzante, uneori într-un sens sângeros) filme despre prostia umană bine intenţionată”. Personajul nuanțat, emoționant până în străfundurile inimii, interpretat de Marcello Fonte se confruntă în „Dogman” cu absurdul vieții, derulat pe fundalul unor imagini spectaculoase.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.