IT-știi Primăriei Arad sau responsabilul cu mentenanța site-ului instituției tremură. Cineva le-a dat un ordin care-i poate băga în pușcărie! (III)

  de Alin Olteanu | 5 octombrie 2018, 12:03 PM | Dezvăluiri | Topic special

  2

  Gluma, cum spuneam, se îngroașă. Redacția Special Arad a făcut ieri o cerere, în baza Legii 544/2001, către Primăria Arad, prin care am solicitat să ni se spună cine a dat ordin ca de pe site-ul instituției să fie scos raportul din 2010, modificat acum, în 2018, de Lilioara Stepănescu, secretarul Municipiului Arad, pentru ca acesta să o ajute în fața organelor de cercetare penală. Puteți să vă reamintiți despre ce e vorba, citind Lațul din jurul angajaților din Primăria Arad se strânge! A apărut la iveală un fals grosolan, având-o ca strateg pe Lilioara Stepănescu! Claudia Macra și Geanina Pistru – suspecte în Dosarul „Corleone”.

  Însă, pentru o mai bună înțelegere, uitați-vă la imaginea de mai jos:

   

   

  Documentul din 2010 este cel care a fost scos de pe site-ul Primăriei Arad (din fericire nu înainte ca noi să îl salvăm) și, în locul său, nu a mai fost pus altul, deși a fost făcut „acest altul” . Cel din 2018 a fost trimis doar Poliției și Parchetului din Deva.

  Însă, în acest caz, nu doar Lilioara Stepănescu este vinovată. Și suntem siguri că organele de cercetare vor face verificări pentru a afla cine intră sub incidența articolului nr.362 din Codul Penal, care spune următoarele:

  Alterarea integrităţii datelor informatice. Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice

  CAPITOLUL VI – Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice

  Art. 362 Alterarea integrităţii datelor informatice

  Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

  Cum?  „A șterge”? „A restricționa accesul?”- cinci ani de închisoare? De la unu la cinci ani de închisoare? Doamna Lilioara Stepănescu, cine a dat ordin să șteargă raportul și cine a executat ordinul? IT-iștii din Primăria Arad? Cu ce drept ați șters un document oficial, care a fost votat în Consiliul Local Muncipal Arad? Cui i-a fost dat ordinul: IT-iștilor Primăriei Arad sau celor care fac mentenanța site-ului?

  Bănuim că nouă nu o să ne trimiteți niciun răspuns, chiar dacă e în baza Legii, însă suntem convinși că dacă dumneavoastră nu o sa dați tot din „casă”, cei care au scos raportul de pe portalul Primăriei Arad o să spună organelor de cercetare.

  Dar, până atunci, demisia, doamna Stepănescu, demisia!

  Pentru conformitate, mai există încă un articol în Codul Penal, articolul 360, care face referire la „Accesul ilegal la un sistem informatic Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice” și în care se precizează, foarte important, următoarele:

  „Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice

  Art. 360

  Accesul ilegal la un sistem informatic

  (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

  (2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

  (3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani”.

  Șapte ani? Altă concluzie?… Vor „pica” oameni nevinovați dacă nu se „trezesc” la timp…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.