sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O duzină de câini fără stăpân, capturați în cartierele Cadaș, Checheci și Drăgășani

  de Special Arad | 28 aprilie 2023, 6:26 PM | Știri Arad

  1

  În ultima săptămână, polițiștii locali, împreună cu lucrători ai serviciului ecarisaj, au desfășurat mai multe acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân aflați pe domeniul public, fiind găsite 12 patrupede, în cartierele Cadaș, Checheci și Drăgășani.

  Polițiștii locali au aplicat și două amenzi, în valoare de 1.500 de lei, pentru refuzul deținătorului animalului de a se prezenta pentru luarea în evidență a câinelui, în registrul unic întreținut de Serviciul Edilitar al Primăriei Municipiului Arad, respectiv pentru nerespectarea obligației legale a însoțitorilor câinilor cu masă mai mare de 15 kg de a se asigura că animalele poartă botniță când sunt plimbate pe domeniul public.

  „Alte două amenzi au fost aplicate conform HCLM nr. 208/2011 pentru aprobarea regulamentului privind prevenirea apariției și proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Arad. A fost constatată încălcarea de către însoțitorii animalelor de companie a obligației de a purta cu ei o pungă de hârtie pentru a ridica dejecțiile solide ale animalului și un recipient de un litru plin cu apă curată. Menționăm că sancțiunile pot fi aplicate ori de câte ori se repetă săvârșirea faptei”, au explicat reprezentanții DGPL Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.