luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ca să putem trăi pe ea, Marte trebuie bombardată cu bombe termonucleare, spune Elon Musk

  de - | 10 septembrie 2015, 10:24 PM | Știință

  0

  Dacă până acum nu ai aflat cine este Elon Musk pentru creaţiile sale, poate îţi va atrage atenţia prin propunerea de a lansa bombe termonucleare pe Marte. Deşi pare absurd să faci asta, el nu crede acelaşi lucru şi are o explicaţie.

  Dacă planul lui Elon Musk ar fi pus în aplicare, bombele nucleare nu ar mai reprezenta un pericol doar pentru planeta noastră, ci şi pentru Marte, pe care NASA începe să o ia din ce în ce mai mult în considerare ca un potenţial înlocuitor al Pământului în viitor.

  Acest lucru necesită timp şi investigaţii amănunţite, însă antreprenorul Elon Musk, cunoscut pentru companiile SpaceX şi Tesla Motors, vine cu o propunere mult mai rapidă, scrie The Independent.

  În emisiunea „Late Show with Stephen Colbert”, Musk a afirmat că există două posiblităţi de a pregăti Marte pentru oameni, însă el ar miza pe a doua care este mult mai interesantă. Prima variantă este crearea unui climat prin eliberarea în atmosfera planetei a unor gaze care să genereze un efect de seră. Cum acest proces ar dura foarte mult timp, propunerea preferată a lui Musk presupune lansarea unor bombe termonucleare care să creeze un climat asemănător celui de pe Terra.

  Când prezentatorul emisiunii l-a întrebat dacă nu vede nimic în neregulă cu această propunere şi dacă măcar este posibil aşa ceva, Musk i-a spus că deşi primul experiment de a îşi lansa racheta SpaceX a eşuat, în mai puţin de doi sau trei ani va putea inclusiv să ia pasageri într-o eventuală vizită către Marte.

  mars-colony

  Să sperăm că aceşti doi, trei sau poate patru ani îi vor ajunge lui Elon Musk să îşi reevalueze viziunea de cucerire a planetei şi să găsească ceva mai paşnic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.