Busculada din Seul a provocat peste 150 de morți. „Un dezastru care n-ar fi trebuit să se întâmple”

  de - | 30 October 2022, 10:06 AM | Internaţional

  0

  captură video CNN

  Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat duminică că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, este „un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”.

  „În centrul Seulului a avut loc o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a spus Yoon într-o alocuţiune televizată. Guvernul „va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”, a promis el.

  Preşedintele sud-coreean a declarat o perioadă de doliu naţional, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

  Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă. S-au înregistrat cel puţin 151 de morți, dintre care 19 străini – 97 de femei şi 54 de bărbaţi -, au declarat pompierii pentru AFP.

  Sursa: adevărul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.