sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Busculada din Seul a provocat peste 150 de morți. „Un dezastru care n-ar fi trebuit să se întâmple”

  de - | 30 octombrie 2022, 10:06 AM | Internaţional

  0

  captură video CNN

  Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat duminică că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, este „un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”.

  „În centrul Seulului a avut loc o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a spus Yoon într-o alocuţiune televizată. Guvernul „va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”, a promis el.

  Preşedintele sud-coreean a declarat o perioadă de doliu naţional, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

  Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă. S-au înregistrat cel puţin 151 de morți, dintre care 19 străini – 97 de femei şi 54 de bărbaţi -, au declarat pompierii pentru AFP.

  Sursa: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.