Burleanu: „CS Universitatea Craiova nu are drept de promovare”

  de Lucian Dănilă | 10 aprilie 2014, 11:33 AM | Sport

  0

  Președintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că CS Universitatea Craiova nu are drept de promovare conform statutului FRF. „Respectând statutul FRF, echipa n-are drept de promovare. În perioada imediat următoare vom clarifca”, spune Burleanu.

  Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus, invitat fiind în studioul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport, că, în acest moment, CS Universitatea Craiova n-are drept de promovare în Liga 1. „CS Universitatea Craiova este afiliată provizoriu, la ultima Adunare Generală nu s-a votat afilierea definitvă. Procedura nu este foarte clară. Dacă eşti afiliat provizoriu îndeplineşti toate condiţiile din punctul meu de vedere. Cred că nu s-a aprobat definitiv din cauza presiunii exercitate şi de Mititelu şi de aceea Adunarea Generală a ezitat. Numai că, respectând statutul FRF, echipa n-are drept de promovare. În perioada imediat următoare vom clarifca. Am cerut timp, pentru a ne adresa celor de la UEFA, pentru că, conform statului, echipa n-are acest drept, pentru că trebuie să stea trei ani înainte de a promova, valabil pentru echipele nou înfiinţate. Opinia mea ca preşedinte este că nu putem face trimitere decât la statutul FRF”, a spus Burleanu la Digi Sport.

  CS Universitatea ocupă actualmente primul loc în Seria de Vest a ligii secunde, fiind principala favorită la promovare.

  „Aşteptăm răspunsul de la UEFA, dar şi ei ţin foarte mult la statutul federaţiilor naţionale. În aceste condiţii, soluţia ar fi aceea de a se modifica actualul statut”, a conchis Răzvan Burleanu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

  Craiova așteaptă confirmarea de la UEFA

  Directorul general al CS Universitatea Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a afirmat că veștile de la UEFA sunt bune. „Am aflat că de la UEFA s-a primit OK-ul. Este o veste foarte bună că UEFA acceptă echipele nou afiliate să urce din primul an în eşalonul superior. Urmează să primim şi scris. Bănuiesc că FRF a trimis pachetul complet şi comisiile abilitate UEFA au analizat dosarul şi au dat undă verde promovării. Adversarii noştri ar trebui să-şi vadă de drumul lor, de statutul lor. Atâta timp cât s-a votat în plen la Adunarea Generală acordarea oraşului Craiova un loc, nu înţeleg de ce după doi sau trei ani de zile îşi aduc aminte că noi am fost reînfiinţaţi anul trecut”, a declarat pentru GdS, Gheorghiţă Geolgău.

  Burleanu ajunge mâine la Arad

  Prezent la Cluj Napoca pentru meciul naționalei de fotbal feminin cu Italia, Burleanu ajunge mâine la amiază în Arad și v-a purta discuții cu oficiali din fotbalul arădean. Sâmbătă la ora 17, așa cum am mai anunțat, președintele Federației se va afla la Pecica pentru derby-ul Ligii a 4-a arădene dintre Progresul Pecica și UTA Bătrâna Doamnă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.