joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Bungalou 6”. Lansarea antologiei Taberei de Literatură a Tinerilor Scriitori, dublată de „Dubașii din Săvârșin”, la Cărturești

  de Mihai Todoca | 9 decembrie 2016, 2:04 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Joi seara, librăria Cărturești a dat loc lansării antologiei Taberei de Literatură a Tinerilor Scriitori din Arad, loc în care și-au făcut prezența și „Dubașii din Săvârșin”. După un spectacol tradițional oferit de aceștia, Ioan Matiuț a luat cuvântul, salutând apariția acestui volum.

  Editorul cărții, Ioan Matiuț a spus că textele publicate ar trebui privite ca fiind încă „în lucru”, deoarece unele dintre acestea au apărut în volume proprii ale tinerilor scriitori, suferind anumite modificări. „Tinerii care au publicat în această antologie sunt la început, sunt la vârsta experimentării”.

  Mai departe a vorbit Eugen Rogojan, un tânăr care promite mult în mediul cultural arădean. Acesta a povestit pe scurt experiența lui de la Căsoaia (locul unde au fost cazați), despre dependența lui de cafeaua de dimineață (aceasta povestită doar mie 🙂 ), despre complacerea în situația de a nu avea acces la internet sau mobil, lucru pe care l-a văzut benefic în procesul de creație, încheind cu un haiku care sună cam așa: „Mi-aș ucide iubita / Numai pentru că nu aș vrea să o înșel”.

  Dintre cei invitați au mai luat cuvântul și primarul din Săvârșin, respectiv doctorul Gheorghe Furău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.