Bula de aer occidental din centrul Aradului: „E ca afară! E incredibil, parcă nu aș fi în România!”

  de Lucian Dănilă | 17 septembrie 2018, 6:02 PM | Advertorial | Strada | Topic special

  1

  Nu este o poveste scrisă din patriotism local, ci mai degrabă este o poveste pentru a face cunoscut ceea ce avem lângă noi, o poveste despre ceea ce putem, unii dintre noi, să avem, aici în centrul Aradului.  Avem un imobil care conține de toate, afaceri, spații de birouri, grădini, spații verzi și căminele unor familii care și-au dorit să trăiască în aceste condiții.

  Este Arad Plaza, ansamblul rezidențial din spate de la fosta Poșta Mare, situat între Bulevardul Revoluției și strada Tudor Vladimirescu. Când am scris prima dată despre acest ansamblu am spus că este „ca un oraș într-un oraș”, inspirat fiind de arhitectul Bogdan Drig. Acum nu am mai vrut eu să spun nimic. I-am lăsat să vorbească pe cei care au vizitat imobilul.

  Am doi prieteni. Sunt arădeni, au un copil și își caută un cămin, unul confortabil, unul care să le permită să se miște eficient, care să le ofere libertatea de mișcare fără mașină, fără aglomerație, fără stresul de a căuta loc de parcare etc. Au vizitat Arad Plaza și acum deja sunt la stadiul de finalizare a actelor. Se vor muta. Dincolo de pozi’ionarea și comoditatea accesului (dinspre str. Crișan sau dinspre str. T. Vladimirescu), cei doi tineri au rămas impresionați și de „view”.

  S-a creat un fel de bulă în jurul acestui ansamblu rezidențial, o bulă care îl plasează la categoria „de neatins” pentru unii. Da, un apartament la Arad Plaza este, ca preț, puțin peste media din oraș, dar asta este doar prima impresie. Din punct de vedere al calității, al amplasamentului al confortului și chiar al calității oamenilor care trăiesc deja în apartamentele ansamblului rezidențial Arad Plaza, nu avem un termen de comparație în Arad. Și este logic că nu poți să îți achiziționezi un apartament cu două camere la Arad Plaza la prețul unui apartament cu două camere dintr-un bloc construit în anii 70 în Micălaca, de exemplu…

  Până acum am vorbit despre Arad, despre Arad Plaza și arădeni… Surpriza vine de la un om de afaceri din afară, din Occident, un om cu o mare experiență de viață, un om care a colindat lumea și chiar a locuit în diferite țări, văzând foarte multe locuri. Acesta a vizitat Arad Plaza în urmă cu câteva zile. A dorit să vadă câteva apartamente, dar a rămas impresionat și de spațiile intermediare, de holurile luminoase și aerisite, de zonele verzi, de funcționalitatea și poziționarea acestui ansamblu. Apoi a lăudat calitatea la care a fost construit și a exclamat: „It’s like in the West! It’s incredible, like I’m not in Romania!”. Poate că nu era nevoie, dar tradus sună cam așa: „E ca afară, ca în Occident, e incredibil, parcă nu aș fi în România!”.

  Peste tot pe unde a umblat, acest om căuta să se cazeze în apartamente aflate la înălțime. Era fascinat de panoramă, era fascinat să vadă acoperișuri, să vadă lumea de sus nu în sensul de aroganță și în cel mai pur sens al său. Terapie pentru ochi, terapie pentru suflet. Altfel îți începi ziua în acest mod, iar Arad Plaza îți oferă aceste condiții prin apartamentele sale de la etajele 5 sau 6, acele apartamente care pune centrul Aradului la picioarele tale.

  Păi nu asta ne doream, o țară ca afară? Arad Plaza este un ansamblu rezidențial ca afară și dacă o zicea acel domn și dacă nu o zicea. El doar a confirmat ceea ce mulți dintre noi știam, dar parcă ne feream să o spunem tocmai ca să nu fim acuzați de patriotism local. Arad Plaza tocmai asta ne oferă, tocmai asta este, bula de aer occidental din centrul Aradului.

  Arad Plaza este aici, este pentru arădeni, la prețuri pe care mulți arădeni și le permit. Arad Plaza nu este un ansamblu rezidențial exclusivist, nu este de neatins, ci a fost construit tocmai pentru acei arădeni dinamici, acei arădeni care pun accent pe calitatea vieții, pe libertate, pe bun gust.

  (P)

  Vezi galeria foto

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.