Braconaj piscicol, depistat la Sebiș

  de Special Arad | 1 martie 2016, 11:47 AM | Sebiş | Știri Arad

  0

  Duminică, 28 februarie, jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Sebiș au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală din domeniul piscicol. 

  Pe timpul acțiunii, ce a avut loc în apropierea localității Buteni, jandarmii au depistat, pe un mal al Crișului Alb, două persoane care pescuiau cu ajutorul unei plase monofilament, având ochiurile sub dimensiunile legale.

  Persoanele au fost identificate, acestea fiind doi bărbați cu vârsta de 43 respectiv 60 de ani și cu domiciliul în comuna Buteni, din județul Arad.

  Având în vedere că „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și ”pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale” constituie infracțiuni, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare, necesare organelor de urmărire penală.

  Unealta folosită a fost ridicată, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.