sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  BOR: Toate bisericile ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției de împărtășire cu o singură linguriță

  de - | 21 iulie 2020, 6:51 PM | Naţional

  1

  Toate bisericile ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției de împărtășire cu o singură linguriță, a decis marți Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, în contextul pandemiei de COVID-19 și al discuțiilor pe această temă, informează HotNews.

  Sfântul Sinod a luat act în ședința de marți de răspunsurile întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale adresate Patriarhului Daniel referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, scrie Basilica.

  „Toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită”, este decizia BOR.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și ce părere are ministerul sănătății despre decizia BOR??? „Guvernul meu” tace ca „vodă în lobodă”?! Tătucul, prof de fizică, nimic? Nici-o reacție? Nu mai iese pe „Sticlă” să ne amenințe cu „înmormântările”? Oare de ce se încăpățânează BOR să încalce cele mai simple norme ale distanțării sociale? Suntem obligați să purtăm mască în spațiile închise, că altfel ne amendează cu un salariu nesimțit și ne pun cătușele, ne-au învățat să ne spălăm pe măini „corect”, dar în biserică ne este permis „să băloșim”, din gură îm gură, lingurița „fermecată” a împărtășaniei. Ce vor să demonstreze „preluminații”? Au undă verde să conducă acest experiment social ce poate extermina toată populația de bunici și străbunici a țării? Au devenit o povară insuportabilă și trebuie exterminați?
   .
   Decizia sfidează logica științifică, într-o situație de criză pandemică. „Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe autocefale” sunt mai calificați decât toți virusolologii de pretutindeni? „Potirul Sfințit” ucide cel mai periculos virus gripal? Dacă este așa, păi să arate și „restului lumii” studiul ce stă la baza decizie. Că doar totul azi trebuie să fie susținut de un „Studiu” că altfel nu se poate. La ce ne mai trebuie tone de substanțe dezimfectante, echipamente de protecție, dacă BOR are SOLUȚIA pe care o așteaptă toată omenirea?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.