joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bogdan Apostu: „Corvinul va primi licența UEFA”! Pe ce stadion va juca meciurile din Europa?

  de Lucian Dănilă | 16 mai 2024, 7:41 PM | Sport

  0

  Bogdan Apostu, agentul de jucători care a ajutat foarte mult la formarea actualei echipe a Corvinului Hunedoara, a declarat pentru GSP că echipa „va primi licența UEFA” după câștigarea Cupei României și va evolua în UEFA Europa League.

  Corvinul a câștigat Cupa României (3-2 la loviturile de departajare și 2-2 în 120 de minute, cu Oțelul), iar acum se pregătește de cupele europene. Bogdan Apostu, fostul atacant al echipelor UTA și Corvinul, agent FIFA implicat direct în transferurile hunedorenilor, a dezvăluit că echipa va primi licența pentru UEFA în proporție de „99,9%”. Și s-a declarat nemulțumit de faptul că Legea Sportului din România nu permite Corvinului accesul în Liga 1.

  „La ora la care vorbim, Corvinul, din punct de vedere sportiv, e în prima ligă! Faptul că avem anumite lacune de organizare… E o utopie ca UEFA să-ți dea dreptul să joci în cupele europene, dar să nu ai dreptul să joci în Liga 1. Mi se pare o nebunie! Dar asta e… Din punct de vedere juridic, Corvinul nu are nicio problemă. Așa că 99,9% va primi licența europeană. Eu am văzut mailurile de la UEFA, e o procedură specială. Cluburile din Liga 1 primesc licența de cupe europene de la FRF, iar cluburile din Liga 2 o primesc de la UEFA. Procedura nu e mai complicată, dar durează mai mult. Eu am văzut mailurile în care se transmite că echipa stă foarte bine. Nu va fi nicio problemă. Dar se anunță mai târziu, în jurul datei de 20 de mai”, a spus Bogdan Apostu la GSP LIVE.

  Pe ce stadion va evolua Corvinul în cupele europene?

  Oficialii hunedoreni au precizat cu câteva zile înainte de partida cu Oțelul din finala Cupei României că au ales să joace meciurile de acasă din cupele europene pe arena din Sfântu Gheorghe. Deși ar fi dorit la Arad sau la Sibiu, niciuna dintre aceste arene, chiar dacă sunt noi, nu sunt omologate de UEFA. Asta nu pentru că nu ar întruni condițiile ci pentru că nimeni nu s-a ocupat să obțină licența.

  Astfel, Aradul ratează de două ori șansa de a aduce cupele europene aici. Dacă UTA nu și-a luat licența și astfel nu va participa la barajul pentru Europa la care ar fi avut dreptul după ocuparea locului 7, nici stadionul nu este omologat, astfel că nici Corvinul nu va putea juca aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.